MANAFU*

Abonamente Evensys

Personal: Intrebarea serii

Nu stiu unde a ajuns discutia despre comercializarea iPhone in ultimele zile, insa mi-a venit in cap intrebarea: In conditiile in care un singur operator va aduce oficial telefonul si in Romania, ceilalti doritori din celelalte retele ce vor face? Crede cineva ca va fi o migrare masiva/ considerabila de la un operator la altul doar de dragul iPhone?

Fara comentarii

 1. Ionut Pepenar says:

  Probabil doar asteapta comercializrea oficiala a lui iPhone, ca sa aiba justificarea cumpararii oficiale a telefonului. Prin lege Vodafone nu are voie sa vanda telefonul DOAR prin abonament, trebuie sa-l vanda si “la liber”. Apoi decodarea va deveni “oarecum” oficiala. Si toti vor avea iPhone. Cine va verifica numarul de telefoane existente pe piata in mod legal? Va conta doar numarul de telefoane comercializate oficial. Si legal. Chiar daca procentul telefoanelor ce vor fi in reteaua Vodafone va fi muuult mai mic…

 2. Cristian says:

  Deci Vodafone il aduce!?

 3. Ionut Pepenar says:

  Ups. Nu asta voiam sa zic. Pen’ca poate fi Orange. Pot reformula?”Prin lege firma care-l va comercializa in Romania nu are voie sa vanda telefonul DOAR prin abonament”

 4. Ionut Pepenar says:

  a fost doar o greseala de tipar 🙂

 5. deea says:

  Ei da, reality check 🙂 Cati crezi ca o sa si-l permita in asa fel incat sa realizeze o fluctuatie in profiturile operatorilor de telefonie mobila pe care noi s-o observam si sa zicem ‘ia uite domne’, e de la iPhone’ 😀

 6. Cristian says:

  nu cred ca va fi o fluctuatie… dar putem sa observam un fenomen interesant.un englez imi spunea recent ca la ei nu prea mai poti face diferenta intre servicii, deci probabil “rezonanta” brandului da castig de cauza.la noi cred ca situatia e diferita, daca te uiti in oferte vei vedea clar diferente si operatorii o simt si din dinamica segmentului prepaid.insa la noi loialitatea fata de brand e o chestiune de familie. daca ai mei sunt clientii lui, sunt si eu clientul lui X.toate astea ma fac sa cred ca nu va fi o trecere de la un operator la altul din cauza iphone, desi sunt multe persoane care nu vor simti diferenta la factura daca trec la X sau la Y si pentru ei nu ar conta (tot financiar) sa fie cu un operator, iar familia lor cu altul.eu cred ca in prima luna iphone se va vinde in cel putin 1.000 de bucati. e mult, e putin, nu stiu?

 7. Neagrigore says:

  Eu cred ca pentru Romania este putin, comparativ cu alte modele de telefon. Ce nu inteleg eu este de ce nu s-a sesizat nimeni in legatura cu tema moralitatii Apple vs. Marketonline, ridicata de catre Mugur Frunzetti. In plus, nimeni nu iti spune nimic de update-urile oficiale, la cel.ro habar nu aveau de nimic. Ei doar vand telefonul.

 8. BĂNĂŢEANU says:

  va fi nici o migrare, lumea nu alege operatorul de telefonie pentru ca au nu stiu ce abonament, ci in functie de abonamente si ofertele existente.

 9. Mircea Scarlatescu says:

  Nu cred sa fie o migratie semnificativa. In Romania brandul conteaza mult mai putin, si nu uita ca pretul telefonului este destul de semnificativ pentru Romania.Deci nu, nu va fi mare schimbare.

 10. keffie says:

  hai sa fim seriosi, traim in romania. pun pariu ca in trei luni vor aparea resurse online pentru update-uri si alte alea, fara sa fie vreo restrictie impusa pentru vreun operator.

Comentează