MANAFU*

Abonamente Evensys

Life: Intrebarea zilei

“Daca iti da cineva un telefon mobil sa il testezi timp de o luna si te plateste cu 500 de euro sa scrii numai de bine, ce faci?”

Aceasta intrebare a venit de la Doru astazi intr-o discutie despre bloguri, jurnalism pe blog si bune practici.

Tags: ,

Fara comentarii

 1. highSpirito3 says:

  daca primesti banii la sfarsitul lunii si telefonul chiar merita sa scrii bine de el.. presupun ca.. iei banii! 😀 dar sa fim etici 🙁

 2. igu says:

  Daca ai ajuns in pozitia in care parerea ta conteaza asa mult inseamna ca ai si ceva bani si nu stai in aia 500 euro pt a recurge la pomeni d-astea. Mai bine il convingi sa-si puna un banner la tine pe site de suma aia.Totusi nu inteleg ceva. De ce ti-l da sa-l testezi si nu-ti da direct ce sa apara pe blog?

 3. Cristian says:

  intrebarea lui doru are mai multe substraturi…500 de euro e o suma OK si pentru cineva care face bani buni, nu? deci e tenanta pentru oricine.apoi daca te bati cu pumnul in piept ca “scrii pe bune” si esti pus in fata acestei intrebari, ce faci?… ai mai scris si de altii de bine si fara bani, refuzi 500 de euro? e un telefon, are si parti bune… nu se prinde nimeni – iti poti spune.si ti-l da sa testezi tocmai pentru ca ei cumpara acea “impartialitate”.la urma urmei intrebarea e un test.

 4. Eduard says:

  Exact acum un an, niste laptopuri high-end date unor bloggeri influentiali au starnit o controversa asemanatoare:-) Opiniile au fost impartite – de la “e ok, cu conditia sa spui clar ce/cat ai primit” si pana la “in momentul in care ai acceptat sa primesti ceva, credibilitatea ta iti scade”. E interesant de observat ca exista un “sweet spot” (al sumei primite) in jurul caruia se pun intrebarile. Daca suma este mult mai mare (sau mult mai mica), deja intrebarile dispar. Chiar daca multi prezinta problema ca fiind una de principiu, banuiesc ca raspunsurile ar fi usor diferite daca ai inlocui $500 cu $5 sau respectiv cu $50000

 5. james crissilv says:

  oricum scriu numai de bine, asa ca un ban in plus nu strica.o zi minunata iti doresc.

 6. Ciprian Gavriliu says:

  Depinde de modelul personal. Eu aş refuza şi pentru mai mulţi bani, pentru că este un compromis periculos.Dacă cineva îţi cumpără punctele de vedere aşa de uşor, înseamnă că eşti destul de dispus să faci mai multe într-o direcţie greşită.

 7. Someone says:

  Nu. NFW. E bot pe faţă, mai are rost să discutăm? Şi, oricum, n-are legătură cu suma, ci cu principiul. Ia banii ăştia, scrie de bine, se va afla şi nu te va mai crede nimeni, aşa că alţi bani nu vei mai pupa, deci vei ieşi din industrie.

 8. marcel says:

  dar sunt cazuri cunoscute deja in care s-a scris de bine pentru o suma si nimeni nu si-a schimbat parerea.

 9. cepanamea says:

  Banii se vor intoarce impotriva ta, daca scrii naspa. E clar asta..

 10. Dana says:

  Interesant subiect… vad ca si parerile sunt impartite. Poate ar fi bine sa facem un poll, cumva? Sunt curioasa care ar fi rezultatele sub protectia anonimatului.

 11. marius says:

  fara nico mustrare de constiinta as accepta. in definitiv care e diferenta intre asta si un articol sponsorizat? iar 500€ sunt 500€

 12. Pirahna says:

  Daca “te plateste sa scrii de bine” ar trebui sa refuzi. In fond, esti un sclav ?Daca nu te plateste dar iti da telefonul gratuit (presupunand ca nu e ultimul jeg) nu vad de ce nu ai accepta un review sincer.Daca vrea review sincer pentru o luna de zile (probabil sa vorbesti zilnic de cate un feature) un telefon gratis + 500 de euro suna bine.Dar o suma cu 4 cifre sau chiar cu 5 nu ar trebui sa te miste cand e vorba de respectul tau de sine.

Comentează