MANAFU*

Abonamente Evensys

Blogs: Acum vin si in varianta "profesionale"!

In urma cu aproape un an am fost invitat la “Olimpiadele Comunicarii” sa vorbesc intr-o conferinta numita “Blogul care te angajeaza in comunicare“. Am sustinut atunci foarte mult ideea lansarii unui blog de catre studentii care doresc sa isi gaseasca loc de munca si alaturi de ceilalti speakeri am cautat sa oferim solutii prin care sa atraga atentia angajatorilor. Nu am stiut sa raspund la intrebarea: “Si dupa ce ma angajez, pot sa ma las de blogging?”.

Zilele trecute am vazut in Evenimentul Zilei un articol despre “blogurile profesionale”. Intrigat de tema – nu m-am gandit niciodata la asa ceva! – am intrat pe site-ul ziarului sa vad despre ce e vorba. De acolo am aflat ca “blogul profesional” e subiectul unui studiu despre care vom afla recent.

Lasand la o parte faptul ca se spun niste lucruri acolo care nu prea fac sens, nu am aflat insa ce este acela “blog profesional”. Eu nu am aflat. Care e diferenta fata de un blog, orice blog?

Am citit apoi un post pe blogul lui Adrian despre experienta sa si castigurile din blogging si m-am gandit apoi ca el are probabil un “blog profesional”. Oricum, tot nu stiu ce inseamna.

PROMO: DIGITAL MARKETING FORUM | EVENIMENT DE MARKETING IN NEW MEDIA
BLOG: TWITTER.COM/DIGITALFORUM | FOLLOW THE NEWS ON TWITTER
IDEA LAB: NEW MARKETING IDEAS | AI O IDEE? AI ACUM SANSA SA O PREZINTI

Tags:

Fara comentarii

  1. Daniel says:

    Cristi,”Într-o lume a internetului, blogul profesional nu mai este doar un jurnal on-line, ci a prins conturul unui instrument de recrutare.”Cred ca asta este ideea principala a ceea ce inseamna un blog profesional, cel putin in articolul din Evz si in perceptia lor.Acesta a fost inspirat de catre un alt articol: http://www.hr-romania.ro/comunitate/articole/strategie/sugestii-pentru-blogul-profesional.html, scris de cei de la HR Romania.Articolele nu vor sa dea o definitie exhaustiva a termenului de blog profesional, ci doar sa ridice o intrebare, sa marcheze niste idei si sa faca niste recomandari generale.Daniel

  2. Cristian says:

    daniel,propozitia citata de tine nu are sens.”intr-o lume a internetului” – pai blogurile s-au nascut pe internet, nu au fost influentate de internet!”blogul profesional nu mai este doar un jurnal on-line” – scuze, dar ce e ala blog profesional? “a prins conturul unui instrument de recrutare” – blogul e folosit ca instrument de firme de recrutare? ele isi fac bloguri ca sa recruteze? … sau e un loc de recrutare? de pe blog adica?Articolul este desi bine intentionat foarte slab scris. Nu expune ce e acela un blog profesional. In plus, cred ca induce si putina confuzie…

Comentează