MANAFU*

Abonamente Evensys

Blogs: Top microbloggeri in Romania

Febra Twitter creste. Si la mine, desi acum o saptamana ma tineam tare pe pozitii. Am descopert (via Cetin) recent TwitterFox, add-on-ul pentru Firefox, si de atunci experienta in microblogging s-a imbunatatit.

[Fac o paranteza. Nu inteleg de ce au tradus site-ul Firefox in romana!? Suna atat de rau “suplimente”]

Revenind a Twitter. Vazand avalansa de urmaritori ai contului meu din ultimele saptamani, am avut curiozitatea sa vad cum ar arata un top al microbloggerilor din Romania, dupa numarul de followers. Iata ce a iesit*:

* AM ALES NUMELE DINTRE PARTICIPANTII LA ROTWEETMEET SI DINTRE CONEXIUNILE LOR, PRECUM SI PE BAZA TWITDIR (VIA CAMI13)
** NUMARUL DE URMARITORI. ESTE POSIBIL CA ACESTA SA FIE ALTUL IN ACEST MOMENT DATORITA ACTUALIZARII PERMANENTE.

Fara comentarii

  1. Florin Grozea (Hi-Q) says:

    Cred că mai relevant ar fi un top al românilor care vorbesc în româneşte, dacă vrei să măsori succesul acestui produs pe online-ul românesc. Dacă stai în New York şi ai Twitter în engleză ce sens are acest top? Şi unde eşti tu în top, că nu te văd? 🙂

  2. Dan says:

    doar de la maestrul Manafu pot veni astfel de idei 🙂 in mod cert numarul de followeri e relevant. poate si numarul de updates. un ratio followers/following, propus de Marius (@mixxed) e si ala un criteriu. nu cred ca daca cineva posteaza in engleza si nu in romana il face mai putin vrednic de top. o audienta largita inseamna oameni din mai multe industrii si de mai multe natii. e o chestiune de target si, in fond, de optiune. tot roman e si tot microblogger. in plus, inca nu avem un user base atat de generos incat sa ne permitem sa comunicam doar in romana. eu unul nu-mi permit sa-mi indepartez prietenii din afara scriind doar in romana. debateable. criteriile pot fi multiple. cert e ca avem un prim top. si sunt convins ca asta o sa schimbe niste lucruri repede.

  3. Florin Grozea (Hi-Q) says:

    Robert Scoble zicea acum câteva zile că secretul este să urmăreşti pe cât mai mulţi (follow), nu să fii urmărit (followers). Dacă zice Scoble!…

  4. Edi says:

    nu e nici relevant si parca ar fi o intrecere la ca pe MySpace ( cat mai multi “friends”) sau YouTube (cat mai multe vizualizari si “subcribers”). e fuga dupa ce? esti mai tare daca ai mai multi?microbloggeri “de top” :))

Comentează