MANAFU*

Abonamente Evensys

Blogs: Cum folosesc eu Twitter

Am vazut zilele acestea pe undeva ideea ca Twitter va inlocui e-mail-ul sau ceva de genul asta. Nu am citit si nici nu pastrat articolul. Sunt insa putin de acord cu aceasta teorie si spun asta din proprie experienta.

Twitter a pornit ca o joaca a unor oameni destul de plictisiti ca sa isi piarda timpul raspunzand la intrebarea “Ce faci?”. Cineva imi spunea ca Twitter e pentru cei fara viata sociala. O vreme, am bagatelizat acest serviciu si m-am amuzat pe seama celor care impartaseau informatii banale din viata lor, gen “Buna dimineata, m-am trezit!”. Daca ar fi fost macar “Buna dimineata, m-am trezit intr-un pat care nu e al meu!”, atunci informatia era oarecum interesanta.

Daca ma uit in jurul meu pe Twitter si la cum l-am folosit eu in ultimele luni, vad ceva mai mult decat joaca de a raspunde la “Ce faci?”. Am identificat cel putin X utilizari pe care le are in acest moment:

Twitter ca e-mail: Atat prin TwitterFox, cat si prin TwitterBerry trimit zilnic mesaje private catre diversi cunoscuti, pe care in mod normal le-as trimite pe e-mail sau chiar prin SMS. Mi se pare mai usor de trimis un mesaj pe Twitter decat pe e-mail.

Twitter ca messenger: Folosesc cu moderatie messenger-ul si in 99% din cazuri doar pentru chestiuni legate de munca mea. Twitter fiind mai apropiat de chat, cu mesaje publice, e mai bun pentru scurte conversatii cu diversi atunci cand ma plictisesc in trafic, de exemplu.

Twitter ca blogging: Exista lucruri pe care nu le mai pun pe blog, dar le dau pe Twitter. Noutati, Idei scurte, lucruri pe care le vad, intrebari sau link-uri spre articole interesante, toate acestea merg mai nou spre Twitter.

Twitter ca live blogging: Am inceput sa ies la diverse evenimente din sfera mea de interes si in loc sa scriu apoi pe blog o poveste de la fata locului, am ales sa fac live twitting. Si se pare ca e o practica deja organizata.

Twitter ca promo pentru blog: Am incercat si eu putin TwitterFeed, serviciul care iti ia posturile de pe blog si ti le trimite pe Twitter. Unii nu ar recomanda aceatsa utilizare, eu insa sunt OK cu ea, chiar daca nu o mai practic.

Nu am trecut aici “Twitter ca Twitter original”, caci se intelege de la sine.

Tu cum folosesti Twitter?
Twitter ca e-mail
Twitter ca messenger
Twitter ca blogging
Twitter ca live blogging
Twitter ca promo pentru blog
Alta utilizare (te rog mentioneaza in comentarii)
  

Comentează