MANAFU*

Abonamente Evensys

Blogs: Despre ignoranta

Am eu o chestie: Nu imi place – sau ma rog nu e frumos – sa vorbesc despre oameni pe care nu i-am cunoscut ori macar intalnit. Fireste exista si exceptii, dar de obicei bine motivate.

Nu am comentat parerile despre bloguri ale unor ziaristi pentru ca nu i-am cunoscut, nici macar intalnit. Dar daca ma gandesc putin, o puteam face fara sa ii stiu. Nu as fi gresit cu nimic. In fine…

Pe Marius Tuca l-am intalnit o data. Am fost cam o ora sau mai putin intr-o intalnire. Deci as avea o acoperire daca i-as comenta articolul de astazi. Dar nu am s-o fac. Nu dau nici macar un link spre el si nici nu o sa postez pasajele plastice citite. De fapt, recunosc ca nu l-am citit pana la capat. Poate ar fi trebuit. Poate se termina cu bine!!?

Nu reactionez pentru ca imi dau seama ca nu merita. Mai mult, cred ca aceste reactii fata de blogging din partea unor jurnalisti tradeaza mai degraba o teama fata de fenomen si nimic altceva. Asa ca stau linistit, imi vad de treaba, chiar zambesc complice, ca si cand as sti ce urmeaza sa li se intample.

Ar fi frumos ca pe viitor sa ignoram aceste articole. Ele sunt scrise pentru noi mai mult decat pentru popor… Cum s-ar simti un negustor ramas cu marfa nevanduta? Cam asa s-ar simti si ei daca nu le-am dedica posturi.

Sper ca discutia bloggeri vs jurnalisti sa nu devieze pe o cale gresita. Stiu ca unii bloggeri au atacat aptitudinile unor jurnalisti si cred ca de cele mai multe ori au avut dreptate. In plus, bloggerii au cel putin doua scuze: sunt consumatori de media si au dreptul sa reactioneze fata de ce citesc si apoi nu trebuie sa raspunda unui cod deontologic si unor norme de breasla.

In schimb jurnalistii au cateva obligatii si responsabilitati. Iar printre acestea se numara si infranarea pornirilor de generaliza niste pareri si mai ales verificarea faptelor sau macar documentarea inainte de a pune pe hartie niste lucruri.

Iulian Comanescu spune niste lucruri adevarate in postul sau pe marginea acestui subiect. Nu va dau link-ul ca asa ajungeti la articolul lui Marius Tuca. Puteti sa ma credeti pe cuvant.

Celor care nu stiu despre ce vorbesc le sugerez sa nu isi bata capul. Sunt atatea alte lucruri, chiar interesante, de citit pe bloguri!

FOTO: CAYUSA

Comentează