MANAFU*

Abonamente Evensys

Tech: Microsoft reia campania anti-piraterie

Microsoft a lansat astazi o noua campanie de lupta impotriva pirateriei. Si are si cativa aliati: BSA, REACT, UPFR. Initiativa pune din nou accent pe ce te asteapta daca esti prins piratand, continuand o serie de mesaje mai veche.

Ce mi s-a parut interesant de subliniat (citata din comunicat):

Conform unui raport realizat de IDC pentru Business Software Alliance (BSA), procentajul de software piratat este în scădere în 2007, însă pierderile cauzate de software-ul piratat sunt în creştere datorită dezvoltării pieţelor emergente.
România are acelaşi nivel al pirateriei ca şi media regiunii central şi est europene: 68%. Pierderile cauzate de acest fenomen în România sunt de 151 milioane USD, în creştere faţă de 2006 când acestea au fost evaluate la aproximativ 114 milioane USD. Rata pirateriei a scăzut cu un punct procentual față de anul 2006.

Mi-ar placea sa cred ca procentajul va fi din ce in ce mai mic, mai ales ca acum cu scaderile de preturi la calculatoare si mai ales la laptopuri, fiecare ar putea gasi niste banuti pentru anumite licente la o noua achizitie.

Mi s-ar parea interesanta o initiativa sustinuta si de un producator/ distribuitor de sisteme, care sa nu se bazeze pe inducerea unor temeri ca in prezenta campanie, ci mai degraba pe oferirea unor pachete comune avantajoase ca pret. Dar poate cei mai multi nu stiu de vorba buna!?

Tags:

Comentează