MANAFU*

Abonamente Evensys

Life: Cat de mult conteaza de unde vii?

Subiectul zilei de ieri in blogosfera internationala a fost legat de lansarea motorului de cautare Cuil. Iar toate materialele (cred) au scos in fata ca proiectul e sustinut de fosti angajati ai Google si ca e un potential serios concurent cu cel mai important search engine din lume.

In februarie se lansa FriendFeed, un agregator de feed-uri RSS. Ca si acum, la acea data a existat un hype in jurul lansarii si chiar s-a subliniat ca este un serviciu lansat de fosti angajati ai Google.

Probabil au mai fost si alte site-uri initiate de oameni care au trecut pe la Google, insa aceste doua proiecte sunt probabil cele mai bune exemple in care renumele unei companii face un bun PR fostilor angajati.

Si eu am fost curios in ambele cazuri sa vad despre ce e vorba dupa ce am citit ca oameni de la Google sunt implicati. Numele acesta a fost ca un magnet si cred ca mare parte din zarva creata in jurul celor doua lansari se datoreaza acestuia.

Sunt curios sa aflu parerea voastra: Credeti ca a contat mult ca acele proiecte aveau in spate (re)numele Google? Credeti in general ca are importanta destul de mare – sa zicem in a gasi un job mai bun – compania din care vii? Si ar trebui sa ii dam (companiei) importanta si un anumit credit?

Intreb pentru ca am vazut in multe cazuri – din mass-media – ca renumele companiei din care pleci / vii conteaza. Partea mai nasoala a fost ca unii dintre acei oameni nu au fost la inaltimea fostei companii.

Tags: ,

Comentează