MANAFU*

Abonamente Evensys

Trends: Cine castiga bine

O coafeza a refuzat 4 milioane lei (vechi) pentru ca nu a vrut sa isi strice duminica cu cele cateva ore cat i-ar fi luat sa pregateasca coafura unei mirese. O coafeza din acelasi coafor castiga si 50 de milioane pe luna si pentru acesti bani nu trebuie sa munceasca in fiecare zi. O manichiurista isi cumpara vase de bucatarie tip Zepter in valoare de 700 de euro. Apropo, sunt marca Maibach.

Exista mai multe bresle in care se castiga astazi destul de bine, mult peste alte meserii si niveluri de pregatire. Le-a studiat cineva? Avem un profil? Si cat de intersant acest segment pentru marketeri?

The Money Channel a scos puternic in fata rezultatele unui studiu facut de GfK pe telespectatorii sai. Am aflat de exemplu ca jumatate dintre acestia au laptop si sunt actionari pe undeva. Ba mai mult am vazut si o comparatie cu datele din SNA, din care reiesea ca postul tv avea o audienta mai tare (la multe capitole) decat ZF si intreaga presa de business. Sau ca peste 60% din audienta castiga mai mult de 540 de euro pe luna. De fapt mai important suna faptul ca unul din trei telespectatori (ai acestui canal) castiga peste 1.000 de euro lunar.

Revin la coafeze si manichiuriste. Cati din telespectatorii The Money Channel castiga mai mult decat exemplul meu de la inceput?

Evident, eu am doar un caz izolat si desi cred ca breasla celor care infrumuseteaza castiga destul de bine, sunt de partea segmentului de business. Dar la urma urmei nu am vrut sa lansez o competitie sau sa fac o comparatie in defavoarea cuiva, ci doar sa arat ca exist un target cu un buget mult peste cel obisnuit despre care nu se stie mai nimic.

Tags:

Comentează