MANAFU*

Abonamente Evensys

Blogs: Pregatim RoBloggers Survey 2008

Impreuna cu Carmen, lucrez zilele acestea la chestionarul pentru RoBloggers Survey 2008, urmand ca pe 1 septembrie sa il anuntam oficial.

Anul trecut au raspuns chestionarului nostru 702 bloggeri. Speram ca anul acesta sa depasim 1.000 de raspunsuri si chiar pare un obiectiv realizabil.

De altfel, in ultimul an, blogosfera a avut – cred – cea mai mare crestere fata de ceilalti ani. Spun asta pentru ca am simtit cum blogging-ul a devenit un fenomen mult mai prezent in cotidian, depasind statutul de moft sau nisa. Probabil spusele mele sunt sustinute si de Google, care recent a adaugat in versiunea .ro si cautarea pe bloguri, dar mai ales de ZeList care monitorizeaza in acest moment peste 12.000 de bloguri.

Anul trecut eu estimam ca exista in jur de 10.000 de bloguri active in Romania. Acum indraznesc sa spun ca sunt probabil in jur de 20 de mii. Rata de crestere ar putea veni si din rezultatele sondajului de anul acesta.

Pentru cei care nu stiu despre ce vorbesc, RoBloggers Survey este cel mai cunoscut sondaj dedicat blogosferei locale, initiat de Carmen Holotescu si cu mine in vara anului 2006.

Comentează