MANAFU*

Abonamente Evensys

Life: Campionii Romaniei

Michael Phelps castiga pana acum vreo 5 milioane de dolari pe an. Dupa JO de la Beijing, analistii estimeaza ca va ajunge la 30 de milioane anual, dupa care va lua drumul lui Tiger Woods.

In Romania, un castigator al medaliei de bronz ramane, din ce am auzit, cu o indemnizatie lunara de 5 milioane de lei (vechi). Mi se pare ca pentru argint sunt 7 milioane si probabil pentru aur 10. Tot in Romania o serie de sportivi din lotul national si-au reluat activitatea sprecial pentru Beijing. Motivul? Banii.

Dar nu va ganditi la sportivii romani ca la niste persoane avide dupa bani. Nici nu cred ca ii vedeti asa. Pentru ei JO sunt o sansa in plus sa isi imbunatateasca un pic viata, caci la final de cariera ca sportivi au de ales intre a deveni antrenori cu salarii nu tocmai motivante sau a alege o meserie. Ce ai putea face dupa ce te-ai concentrat atata timp pe antrenamente si competitii?

Acesta nu este un post despre situatia sportului in Romania. Nu sunt pasionat de sporturi si cred ca as fi printre ultimele persoane care ar trebui sa isi dea cu parerea pe subiect. Vreau insa sa scot in fata o initiativa media dedicata sportivilor nostri.

Revista Biz a realizat in numarul sau de vara un amplu material (daca as fi urmarit presa de sport as fi putut spune daca a fost chiar cel mai amplu) despre sportivii romani cu cele mai mari sanse la o medalie la JO. Este un pictorial de 43 de pagini, insotit de povestile sportivilor fotografiati.

Mai mult, in spiritul web 2.0 care ne inconjoara, Biz a creat impreuna cu BizCity.ro un microsite special pentru acest pictorial, unde pot fi vazute mai multe imagini cu subiectii si chiar cu interviuri video cu unii dintre acestia.

Nu in ultimul rand, Biz va propune si o expozitie cu cele mai bune fotografii, pe care o puteti vedea la Baneasa Shopping City pana la finalul JO.

Tags:

Comentează