MANAFU*

Abonamente Evensys

Life: Plati cu cardul in Portugalia

In Portugalia, ca tot am amintirile proaspete, am platit destul de mult cu cardul. La ei insa am descoperit un sistem un pic diferit. In toate cazurile mi s-a cerut intai o confirmare a sumei ce urma sa o platesc. Confirmarea se facea prin apasarea cunoscutului buton verde de pe POS. Am realizat dupa cateva tranzactii ca acest pas in plus inlocuia de fapt semnatura.

Practic, in general, prin semnatura noastra pe bonul de POS ne dam acceptul asupra tranzactiei. Au fost si cazuri insa cand a trebuit sa si semnez dupa confirmarea respectiva, dar si momente in care nu mi-a trebuit PIN-ul. La un restaurant a mers din a doua incercare, fara PIN, de exemplu.

Am gasit si la ei locuri in care nu am putut plati cu cardul, in general cele uzuale. Dar am avut si surpiza ca la Jardim dos Frangos, un local foarte vizitat din Cascais sa mi se spuna ca nu accepta carduri. Cu card sau fara, daca ajungeti acolo incercati puiul la rotisor.

As fi vrut ca in experimentul MasterCard sa imi planific si o vacanta platind cu cardul cazarea si drumul. Nu s-a nimerit. Dar ma gandesc ca pe viitor sa devin si eu mai putin dependent de agentiile de turism si sa ma bucur mai mult de ofertele mai bune pe care Internetul mi le poate oferi.

Daca sunteti deja profesionisti in rezervari online si aveti niste tips & tricks, le astept cu cea mai mare placere. Radu a dat astazi cateva sfaturi despre platile cu cardul. De retinut.

Experiment MasterCard – nici o plata fara card

Comentează