MANAFU*

Abonamente Evensys

Life: Studiu despre pietele emergente

Acest post este o dedicatie pentru Noro, cel care ma sperie cu posturile lui despre criza.

Pieţele emergente devin centre tot mai importante pentru afaceri şi investiţii, în condiţiile în care creşterea economică globală se bazează mai ales pe economiile emergente, cu o rată de creştere de 12 la 1 comparativ cu economiile mondiale bogate (conform Fondului Monetar Internaţional). Noul studiu MasterCard Worldwide, Worldwide Centers of Commerce™: Emerging Markets Index reflectă această realitate, oferind în acelaşi timp un ghid al mediului economic.

Indexul relevă informaţii valoroase despre dezvoltarea celor 65 de oraşe de top, din cadrul celor peste 30 de pieţe emergente. Oraşele sunt considerate, în general, indicatori-cheie pentru economiile naţionale, de aceea studiul reprezintă un barometru important al tendinţelor economice globale şi al potenţialului de creştere.

Indexul clasifică 65 de oraşe în funcţie de 8 indicatori, care vizează climatul de afaceri, mediul politic, creşterea economică, calitatea vieţii şi educaţia. De asemenea, topul explorează caracteristicile economice globale şi regionale care evidenţiază aceste oraşe ca viitoare centre de dezvoltare.

Bucureştiul se află pe poziţia a şasea între pieţele europene emergente care au fost incluse în Index şi pe locul 32 în topul general. Capitala României a înregistrat un scor bun în privinţa mediului de afaceri, care include sub-indicatori ce se referă la uşurinţa de a începe o afacere, la uşurinţa în a face angajări sau a lua un credit.

Informatii preluate dintr-un comunicat MasterCard.

Tags: ,

Comentează