MANAFU*

Abonamente Evensys

Blogs: Studiu de audienta pentru blogosfera

Ionut Oprea lanseaza, in opinia mea, cea mai ambitioasa cercetare dedicata blogosferei romanesti: studiul de audienta. Detalii gasiti aici.

In urma cu doi ani, impreuna cu Cristi Parvan, Roxana Precu si echipa TreeWorks am pus la cale un chestionar care sa raspunda la o mare intrebare: cati cititori sunt pe bloguri si cine sunt acestia?

Cu Cristi si Roxana alaturi (ei avand experienta in research), imi propuneam sa nu avem doar un sondaj online, ci sa ajungem la un studiu reprezentativ. Si am pornit chiar bine.

Cea mai mare provocare aparuta in discutiile despre studiu a fost legata de baza de respondenti. Daca la RoBloggers Survey si RoTwitter Survey, am tintit clar scriitori pe blog si micro-blog, intr-un studiu de audienta relevant trebuia sa nu avem doar bloggeri, care sunt cumva by default si cititori de bloguri.

Am hotarat sa promovam chestionarul pe website-uri, in retele mari de la noi, si chiar am primit atunci mai multe raspunsuri pozitive. A urmat apoi o vacanta de vara si o toamna cu noi provocari, ceea ce ne-a determinat sa punem proiectul pe hold.

Ma bucur ca avem acum un studiu de audienta pentru bloguri, iar faptul ca in spatele sau este Ionut & Co. ma face sa cred ca vom avea o cercetare buna.

Tags:

Comentează