MANAFU*

Abonamente Evensys

Blogs: Cum folosim Twitter

Cred ca cel mai interesant rezultat din RoTwitter Survey mi se pare acesta:

63% dintre respondenti citesc mesajele pe Twitter.com

Cineva imi zicea de dimineata ca e chiar enervant sa dai refresh ca sa vezi noile posturi. Da, e chiar enervant si deloc practic. E ca si cum ai citi 20 de bloguri fara feed reader!

Procentajul respectiv lasa loc de interpretari interesante despre felul in care sunt adoptate noile aplicatii in Romania. Eu credeam ca Twitter a crescut tocmai datorita multitudinii de aplicatii disponibile!

Si fiindca e pacat sa iti irosesti timpul dand refresh la Twitter.com, inserez un mic ghid de aplicatii pentru utilizarea Twitter. Multumesc tuturor celor care m-au ajutat sa selectez serviciile din lista!

  • TwitterFox – aplicatie pe care o instalezi in browser-ul FireFox. Foarte simpla si usor de folosit. Pentru citirea mesajelor iti poti seta un interval in care sa fii anuntat ca ai noutati.
  • TweetDeck – poate cea mai evoluata aplicatie de gen pentru Twitter, dezvoltata pe tehnologie Adobe, ce trebuie instalata pe computer si activata pe desktop. Permite impartirea fluxului in mai multe grupuri. Ideala pentru cei ce urmaresc foarte multe persoane.
  • Blu – o aplicatie de desktop realizata pentru utilizatorii sistemului de operare Vista.
  • Twhirl – o alta aplicatie bazata pe tehnologie Adobe pe care o poti instala pe computer.
  • Twitterrific – aplicatie de desktop pentru utilizatorii de Mac.

Si cand ma gandesc ca la inceput postam pe Twitter prin sms…

Comentează