MANAFU*

Abonamente Evensys

Trends: Ce va deveni Twitter?

Anul trecut am vrut sa renunt la Twitter. Aveam vreo 700 de followers in acel moment. Mi-am infranat pornirea, aveam atatia ochi atintiti asupra mea si era pacat sa inchid acest canal de comunicare, mai ales ca ma bazez foarte mult pe Word-of-Mouth in ceea ce fac.

Acum am ajuns la 1.850 de followers, iar TwitterCounter imi spune ca in urmatoarele 30 de zile voi depasi 2200, o cifra mare daca o raportam la cele 3.500 de conturi cate estimez eu ca sunt gestionate de romani acum.

Ma intreb insa cat va mai continua aceasta crestere. Nu a Twitter, ci a numarului de urmaritori. Ma intreb pentru ca ma astept ca acest numar sa scada in viitorul apropiat. Cred ca Twitter (in formula actuala) va deveni un canal de comunicare personal. Asa cum Yammer limiteaza (teoretic) accesul doar pentru angajatii dintr-o companie, utilizatorii de Twitter isi vor restrange grupurile de urmariti.

Felul in care este gandit Twitter limiteaza experienta oferita de acest serviciu. Citim blogurile obisnuite prin RSS sau direct pe web ca pe orice alt site. Twitter functioneaza diferit. E mai eficient sa citesti posturile printr-o aplicatie desktop sau browser based, iar daca nu esti atent la flux, pierzi sirul. Mai mult, unii il folosesc drept chat sau e-mail.

Am pornit acest post pentru ca am vazut ca 15 persoane mi-au dat unfollow in aceeasi zi. Folosesc Quitter pentru a vedea cine renunta la fluxul meu. Partea interesanta e ca in unele cazuri, desi am fost anuntat ca o serie de persoane mi-au dat unfollow, eu figuram in continuare in grupul lor de urmariti.

Chiar daca nu renunt la Twitter, ma gandesc sa imi protejez fluxul, sa ofer acces doar unor persoane si astfel sa transform acest canal intr-o comunitate restransa. Nu o sa fac nimic o vreme. Sunt curios cum va evolua fenomenul.

Ce fac insa este sa nu mai ofer acces celor care mi-au dat unfollow. Stiu ca poate parea ciudat, dar i-am blocat pe toti ce care “m-au parasit”, indiferent de rolul lor in universul meu. Probabil unii m-au urmarit din curiozitate si nu au fost convinsi ca merita sa continue. Probabil ca altii nu s-au regasit in ceea ce postez. Este normal.

Voi ce credeti?™

p r o m o
Microjobs.ro: Job-uri via Twitter
Social Media Training: Pregatim a doua editie pentru 7 mai!
Strategist.ro: Blog de Social Media

Comentează