MANAFU*

Abonamente Evensys

Trends: De la blog la (life)stream

Ce urmeaza dupa blog? – e o intrebare pe care mi-o pun de ceva timp, fiind convins ca era blogurilor va trece sau va duce la consolidarea unui nou medium. Dar ce urmeaza pentru posesorul de blog obisnuit?

Cred ca am mai zis-o aici, insa acum uitandu-ma la cateva discutii internationale, m-am gandit ca ar fi interesant sa (mai) aduc subiectul in discutie. Va recomand sa cititi ce scriu Steve Rubel (aici si aici), Jeremiah Owyang si Steve Woodruff.

Pe masura ce suntem prezenti / activi in mai multe social media, apare nevoia de a strange intr-un singur loc ceea ce cream / construim. Aceasta agregare este cunoscuta de ceva vreme sub numele de lifestreaming.

Cel mai cunoscut serviciu de lifestreaming este FriendFeed, prezent deja la vedere pe unele bloguri (vezi la Razvan sau Scoble). Mashable a pus aici o lista cu alte servicii.

Ultimele saptamani m-au gasit mai putin pe blog si asta se intampla pentru prima oara in trei ani si jumatate de blogging constant. Mi-am dat seama ca am devenit activ pe mai multe social media si in acelasi timp am din ce in ce mai putin timp liber. La asta se adauga dorinta mea de a-mi relansa blogul (pe WordPress). In acest context, am ajuns sa iau in considerare serios ca in locul blogului sa pun un lifestream.

Credeti ca in viitorul apropiat vom auzi exclamatii de genul: “Iti citesc stream-ul!”, “Am si eu stream!”, “El este un faimos streamer!”?

Comentează