MANAFU*

Abonamente Evensys

Trends: Vodafone 360, o idee buna

Cand mi-am luat primul telefon mobil, puteam sa sun si sa trimit sms (cred ca in ’99 era deja implementat). Acum, 10 ani mai tarziu, pot in plus sa trimit mailuri, sa fac browsing pe net, sa vorbesc pe messenger, sa comunic pe Facebook si Twitter, sa postez poze pe Flickr, sa ma orientez in spatiu prin GPS. Iar daca ma uit in Market-ul de pe HTC Magic, lista cu aplicatii pare nesfarsita.

Sunt prezent pe multe site-uri din social media, unde mi-am creat conturi si identitati. Pe unele, cele enumerate mai sus, le folosesc aproape zilnic, pe altele doar ocazional. Cert este ca la un moment dat, pe masura ce numarul lor va creste, fie voi renunta la unele, fie va trebui sa gasesc o cale de a le gestiona eficient.
Cam asta incearca sa faca Vodafone cu suita de aplicatii Vodafone 360, lansata astazi. Sa aduci in acelasi loc contactele tale din diverse social media si sa poti interactiona cu ele este o idee pe care o vom vedea in curand luand diverse forme. Agregarea identitatilor online este, dupa parerea mea, una din schimbarile majore ce vor urma in social media.
Vodafone are avantajul serviciului sau de baza: apelarea contactelor pe care le tinem intr-o retea numita simplu “Agenda”. Ganditi-va ca acum agenda va putea contine si contactele de pe Twitter sau Facebook.
Cand mi-am luat Bold, acum 5 luni, am fost incantat sa descopar ca agenda telefonica s-a sincronizat cu contactele mele de pe Facebook. Astfel, la Radu Ionescu, de exemplu, am in agenda pe langa numarul telefon si username-ul lui de Facebook. Mai mult, agenda de evenimente si zile de nastere de pe Facebook se sincronizeaza cu calendarul de pe Bold, care l-a randul sau e ‘alimentat’ prin Google Calendar.
Ganditi-va cum ar fi sa am la fiecare contact din agenda acces catre toate caile prin care suntem conectati.
Vodafone 360 este mai mult decat atat si are sanse mari sa ofere servicii cu valoare adaugata utilizatorilor si noi cai de crestere a veniturilor companiei. Eu sunt foarte curios sa il testez cand va fi disponibil si la noi.

Comentează