MANAFU*

Abonamente Evensys

Gadgets: Am incercat un GPS de la Mio

Cei apropiati stiu ca nu ma descurc in spatiu. Nu ma orientez foarte bine, nu retin strazi, iar GPS-ul din capul meu nu gaseste destinatii in care am mai fost. Uneori, ratez o ruta pentru ca sunt obisnuit pe aceeasi directie sa am o alta destinatie. Functionez cumva ca o masina RATB. Am niste trasee stabilite pe care le fac cel mai des. Daca trebuie sa ma abat putin, exista sansa sa imi urmez traseul meu si apoi sa imi dau seama ca trebuia sa fac dreapta sau stanga. Cei apropiati se distreaza pe seama mea.

Cand cei de la SmartPoint m-au intrebat daca vreau sa testez un GPS de la Mio, le-am spus ca eu sunt clientul perfect. In toata zapaceala mea, un GPS m-ar fi salvat de multe ori. Nu stiu de ce pana acum nu m-am incapatanat sa imi iau unul. Poate si pentru ca nu merg foarte mult cu masina in afara traseelor obisnuite si nici nu ies in tara si din tara.

Mai mult, invitatia lor venea inainte de o plecare spre Pitesti, asa ca m-am bucurat ca il pot folosi si in alt oras.

Modelul folosit (mai degraba decat testat) a fost Moov S505, un aparat compact, ce poate fi utilizat si in mod “pietonal”, insa nu pentru foarte mult dimp din cauza duratei de viata reduse a bateriei. Il pot incarca insa si la calculator prin cablul USB. Si invers, incarcatorul de masina al Mio mi-a servit drept sursa de energie pentru BlackBerry.

Dupa scurta mea prima experienta cu un GPS, pot spune ca ii vad utilitatea in acest moment doar pe traseele din afara Bucurestiului, in plecari externe sau in orase in care nu am mai fost. De fapt, si in Bucuresti este de folos, insa eu nu m-am abatut in zilele acelea de pe traseele deja cunoscute. La testul urmator il voi pune mai mult la treaba.

Exista o mare problema cu hartile in Bucuresti sau cel putin asa am intuit eu dupa recomadarile facute de vocea feminina in drumurile mele. Mai mult, mi-ar placea sa gasesc mai usor anumite puncte de interes, cum ar fi de exemplu Mall Vitan. Nu ca nu as sti cum sa ajung la el, dar am vrut sa vad daca il gaseste in cautarea simpla.

Pentru cei pasionati, am pus aici specificatiile pentru Mio S505.

Comentează