MANAFU*

Abonamente Evensys

Propagare la viteza Internetului

Grateful Dead este una din trupele despre care auzi numai lucruri bune. Cineva i-a dedicat chiar si o carte numita “Marketing Lessons from the Grateful Dead” Nu i-am ascultat niciodata, asa ca nu voi vorbi de muzica lor, ci despre un pasaj din cartea amintita.

The Grateful Dead placed a direct call-to-action inside the October 1971 live Skull and Roses album, requesting their fans to connect with them.

The response was overwhelming, receiving 10,257 responses in six months. Within five years, 63,147 Deadheads (in the United States alone) had requested to receive regular mailings from the band.

Dincolo de frumusetea si simplitatea acestei idei de a te conecta cu fanii, am ramas cu cifrele – in cinci ani, au strans 63.000 de abonati la un newsletter – si cu intrebarea: In cate minute / ore / zile / saptamani / luni ar reusi un artist sa stranga acelasi numar de fani?

Va las pe voi sa raspundeti. Apoi sa cautati si un raspuns la intrebarea: Cat si cum ne-a schimbat felul de a fi / convietui Internetul?

Cumva in sustinerea ideii mele este si articolul Bogdanei despre latenta culturala.

Tags:

6 comentarii

  1. eu vreau sa raspund la intrebarea: “Cat si cum ne-a schimbat felul de a fi / convietui Internetul?”

    In primul rand tot ce am invatat in domeniul fotografiei, am invatat de pe internet, am castigat concursuri, pe internet, am ajuns sa fiu chemat la evenimente, cu ajutorul internetului, oarecum… evident depinde ce faci pe internet iti poate largi “viziunea”, “orizontul”…

    si mi-a adus primul job!!! in domeniul fotografiei, domeniu in care nu am scoala, nu am diploma, nimic… fiind la facultatea de telecomunicatii, total diferita fata de fotografie!!!!

    deci nu e timp pierdut daca vrei sa faci ceva, cu adevarat!!!

  2. Ihearlights says:

    Referitor la intrebarea in cat timp ar strange un artist un numar de fani online: Depinde. Inna a reusit sa stranga vreo 50k de fani pe pagina de facebook, promitandu-le ca le da un porsche daca aduna 1kk in 48 de ore(sau ceva de genu). ceea ce mi se pare ok.

    Daca insa ne referim la cineva mai cunoscut, gen Lady Gaga, care in 2 ani jumate (contul ei a fost creat in 28 martie 08) a reusit sa stranga 5,5kk+, atunci cei 60k sunt o nimica toata.

    Totusi Greatful Dead au reusit sa stranga acesti fani intr-o perioada cand informatia se propaga mai greu, deci cinste lor pentru reusita.

    Ar trebui sa ne gandim daca lady gaga ar fi reusi sa stranga 60k de fani cantand aceasi muzica de azi, dar intre 1971-1976

  3. neagrigore says:

    nu toate trupele sunt Grateful Dead, cum nu toate companiile sunt Zappos sau Google 🙂

  4. Mihaela Munteanu says:

    cum mi-a schimbat Internetul viaţa? de pilda azi nu am avut computer Jumatate de zi (a cedat) si mi-am dat seama ca practic toată munca mea depinde de computer/ Internet. sint om de PR si recunosc cu spaima intr-un fel ca fără Internet sint un om pierdut, un fel de autist… Internetul nu numai k îţi schimba viaţa, îţi da dreptul de a o trai.

  5. andrei_moonm says:

    Acuma suntem intr-o perioada de tranzitie, de asta poate parea putin ciudat. Sa nu uitam ca internetul e una dintre cele mai revolutionare actiuni ale omenirii si nici macar nu ne dam seama. Dar internetul nu ne-a schimbat modul de a convietui sau de a comunica, a dat doar o aroma in plus

  6. Claudiu says:

    Exemplele sunt pe twitter…

Comentează