MANAFU*

Abonamente Evensys

Cum folosesti o invitatie la un eveniment

Exista multe ocazii in care poti beneficia de o invitatie la un eveniment. Nu ma refer aici la concerte sau evenimente de familie, ci strict la conferintele dedicate unor domenii. M-am gandit sa impartasesc cateva sugestii celor care se bucura de invitatii la astfel de intalniri. La urma urmei, o participare la un eveniment  nu este o simpla vizita.

INFORMEAZA-TE
Inainte de toate, vezi daca evenimentul este pentru tine. Fireste, o invitatie gratuita este o bucurie uneori, insa stii unde mergi? Citeste cu atentie descrierea evenimentului si vezi cine sunt vorbitorii. Te intereseaza? Crezi ca vei castiga ceva participand?

VEZI POSIBILITATILE DE NETWORKING
Chiar daca nu mergi la un eveniment sa “faci business”, nu trebuie sa ratezi ocaziile de networking. In general, acestea se intampla in pauzele de cafea sau inainte de a incepe evenimentul. Incearca sa ajungi devreme si sa socializezi cu ceilalti care au ajuns odata cu tine.

CONFIRMA PARTICIPAREA
Dupa primirea invitatiei, confirma participarea in timpul oferit de organizatori, dar numai atunci cand stii sigur ca vei merge sau nu. Chiar daca nu poti ajunge, anunta. Pentru organizator e foarte importanta gestionarea participantilor si mesajul tau e foarte util. Mai mult, uneori invitatiile revendicate pot fi oferite altor persoane interesate sau disponibile.

ANUNTA-TI PARTICIPAREA
Spune celor din jur ca participi la eveniment si incearca sa afli cine mai vine. Acum e mai usor ca oricand. Avem bloguri, Facebook si Twitter si multi prieteni (virtuali) care ne urmaresc.

FII PUNCTUAL
Conteaza mult sa ajungi la timp la eveniment. Conteaza pentru organizatori, pentru vorbitori, pentru ceilalti participanti. E o dovada de respect fata de acestia si fata de eveniment. Incearca sa vii macar cu 20 de minute inainte de inceperea primei sesiuni. Daca e un eveniment cu participare masiva, asigura-te ca ajungi cu 30 de minute inainte. Si primul lucru pe care il faci sa fie inregistrarea.

IMPLICA-TE
Daca mergi la un eveniment, lasa networking-ul pentru pauzele de cafea. Ramai in sala pe durata sesiunilor. Pana la urma, pentru continut ai venit. Fii activ in sesiunile de Q&A. Pune o intrebare care iti poate clarifica o problema sau intari o idee. Nu vei mai avea ocazia de a te intalni cu unii vorbitori.

DA MAI DEPARTE
Ne bucuram cu totii de social media acum si suntem (unii) mai deschisi decat eram acum 4-5 ani. Scriem pe blog, comunicam pe Twitter, impartasim pe Facebook. Poti folosi aceste platforme si cand participi la o conferinta. Este in parte contributia ta la eveniment si apoi o ocazie sa oferi ceva celor care te-au invitat. Organizatorii si partenerii lor se bucura cand vad pe bloguri, Facebook sau Twitter descrieri ale conferintelor si pareri constructive.

Sunt doar cateva sugestii care mi-au venit rapid in minte, dar esentiale pentru a crea o legatura de lunga durata cu organizatorii unor astfel de evenimente. Am observat in ultimii trei ani ca s-a format o comunitate de event goers, pe care am incercat sa o tin cat mai aproape prin evenimente precum Webstock, Optimism si Start-Up School.


7 comentarii

  1. dojo says:

    Excelente sfaturile respective si din pacate ignorate de multi.

  2. monis says:

    Foarte bune sfaturile. O sa tin cont de ele pentru Connections 🙂

  3. Adina says:

    Foarte util postul asta. As accentua ideea de a pune intrebari speakerilor. E o ocazie foarte buna de a afla direct de la sursa sau de la cineva in masura de a da lamuriri la ceea ce te intereseaza. Ar trebui mai mult curaj, nimeni nu te judeca.

    Si as mai aminti de dress -code, daca este un eveniment tematic, si mai ales daca acest lucru este mentionat pe invitatie. Organizatorii intentioneaza sa dea o nota unitara evenimentului si este tot o chestiune de respect, pana la urma.

  4. RainDog says:

    So, see you in Bor at East Fest Weekend? 🙂

  5. […] am făcut tot posibilul să respect regulile de conduită ce se aplică pentru participările la conferinţe, am ajuns la timp pentru a lua parte la […]

  6. […] Cum foloseşti o invitaţie la un eveniment – un mic “ghid” pentru cei invitaţi la diverse sindrofii. […]

  7. […] am făcut tot posibilul să respect regulile de conduită ce se aplică pentru participările la conferinţe, am ajuns la timp pentru a lua parte la […]

Comentează