MANAFU*

Abonamente Evensys

Este nevoie de un ghid de comert online?

Am stat vreo doua minute pe pagina unui produs disponibil pe un magazin online. Nu reuseam sa gasesc acel buton de comanda sau macar un link spre modalitatea de a cumpara. Refuz sa imi imaginez ca pe un site de e-commerce – care mi-a cerut sa ma inregistrez – trebuie sa vad online produsul si sa sun apoi pentru a-l comanda. Pana la urma am sunat, dar telefonul e inchis.

De fiecare data cand am o experienta de shopping online pe site-urile romanesti, gasesc cate o piedica, ceva anapoda la sistemul de comanda. Nu imi dau seama de ce este atat de greu sa faci un sistem usor de parcurs si functional.

Astazi are loc Gala Premiilor eCommerce, un eveniment care imi place foarte mult si chiar face ceva pentru sectorul comertului online. Sper sa mearga la gala cat mai multi posesori de magazine online sau macar sa urmareasca aici transmisiunea evenimentului.

Nu stiu daca exista deja, dar mi-ar placea sa vad un ghid pas-cu-pas despre cum iti faci un magazin online. Multi antreprenori in domeniu au nevoie de el cu siguranta.

8 comentarii

  1. Mihai Ioan says:

    O greseala intalnita destul de frecvent in majoritatea websiteurilor ce se ocupa de comert online este modalitatea de comanda a produselor. Pe langa asta mai sunt cateva :). Poate o sa scriu odata de ele.

  2. Alexa says:

    nu merge transmisiunea live de la gala 🙁

  3. monis says:

    Ar fi interesant daca cineva ar face asa ceva. Sunt multi care vor sa porneasca o astfel de afacere si nu au un loc unde sa stie ca gasesc aproape toate informatiile de care au nevoie pentru a porni la drum. Asadar ideea exista, cineva ar trebui sa o puna in practica.

  4. Tanase Vlad says:

    In general cand vine vorba de e-commerce in romania … it sucks big time
    Solutii profesionale exista.
    Una din ele fiind Magento (magentocommerce.com, demo: http://demo.magentocommerce.com/), o platforma special conceputa pentru online shopping care are deja toate optiunile necesare si e moca (exista si user guide oficial in engleza, unde se gasesc toate informatiile necesare)

  5. Haotik says:

    ce ai zice de un magazin bazat pe inteligenta artificiala? stiu ca sunt woow dar o sa ti-l prezint zilele astea cand v-a fi finalizat.

  6. Liviu Taloi says:

    Ghidul e in lucru 🙂 Cel putin cuprinsul e stabilit de cateva zile, si cum am anuntat la Gala, sper sa fie gata cat de curand.
    Liviu.

    PS. Te voi anunta cand va fi gata 🙂

  7. Claudiu says:

    De ce nu apeleaza la o firma specializata de consultanta? O afacere pornita pe ” gratis” nu are o baza solida.

  8. Eu cred intr-o selectie naturala si pe internet, de aceea le spun adio de pe acum celor care nu se adapteaza la cerere 😀

Comentează