MANAFU*

Abonamente Evensys

Gustul amar al antreprenoriatului trebuie sa te motiveze


Primul meu post despre dezamagiri personale s-a dovedit a fi insemnarea anului pe blogul meu. Ba mai mult, a generat o reactie in lant in blogosfera si probabil a devenit viral, asa cum spunea cineva pe Twitter. Poate ca ar trebui sa imi exprim mai multe frustrari pe blog. As avea recorduri de trafic.

Nu, nu imi propun sa fac asta si intr-o oarecare masura imi pare rau ca mi-am tradat emotiile pe blog. A fost un moment frustrant, e adevarat, dar mi-a trecut dupa o ora.

In acelasi timp, nemultumirea cu pricina a generat un restart pentru multe lucruri din mintea mea si din jurul meu. Si in zilele urmatoare voi impartasi noutatile cu voi aici si sper sa am si atunci suportul vostru.

Usor introvertit si pesimist din copilarie, mi-am descoperit in timp abilitatea de a infrunta orice provocare cu un pic de inteligenta si multa creativitate. Frustrarea mea de acum doua zile mi-a pus mintea la contributie, cum se zice.

Am completat titlul asa cum probabil ar fi trebuit sa il scriu in postul initial. Cred in continuare ca din Berceni razbati mai greu, dar nu sustin si nici nu invit pe nimeni sa creada ca suntem o cauza pierduta. Nu suntem in Miorita aici, sa ne acceptam conditia.

Va invit insa sa va intrebati: Cat de departe sunteti gata sa mergeti pentru ceva in care credeti cu tarie?

Trebuie sa crezi cu tarie in ceea ce faci, altfel tot ce intreprinzi nu va avea succes. Acesta este sfatul meu. Poti sa ai noroc, dar acela nu e un succes adevarat.

AdCaptcher este un produs care functioneaza. Acest lucru as vrea sa-l retineti. Voi reveni cu alte detalii zilele acestea, odata cu noutatile de care vorbeam la inceput.

Noi – eu si cu cei 2 Razvani – am mai avut o idee, pe care un mare jucator international ne-a “omorat-o” exact cand trebuia – inainte sa ne apucam de treaba. Poate vom povesti si despre asta candva.

Razvan & Razvan lucreaza acum la un nou proiect in care sunt si eu implicat. E un proiect mai greu de explicat si inteles in stadiul actual si inainte de a continua dezvoltarea, ne vom intoarce la “Ce este si ce face?”. Si aici am un post pregatit.

In finalul postului deja celebru va spuneam ca ai nevoie de anumite resorturi. Ei bine, si despre ele voi scrie in urmatoarele zile.

Inchei cu una din piesele mele favorite de pe cel mai recent album Linkin Park. De fapt, cu ea am deschis. Sugestiva, as zice, in contextul dat.

7 comentarii

  1. este trist si adevarat ce ai scris.ma refer la ambele posturi. nu doar o data mi-am vazut ideile realizate. asta este… nu cred in resemnare, insa. avem potentialul si inteligenta chiar fara cei trei factori punctati in outliers sa ne ridicam nu numai din berceni,ci si de la cucuietii din deal. cred cu toata convingerea asta si am contra-exemple.ne lipseste integritatea, arma de combatere a falselor umilinte si plecaciuni, stabilitatea in crezuri si perseverenta sa nu mai vorbesc ca trebuie sa invatam sa ne vindem cu incredere si multa lipsa de induplecare.

  2. Alex Dumitru says:

    E foarte bine ca incercati din nou, dar ar trebui sa aveti un plan mai bine pus la punct si sa profitati de orice metoda de marketing pentru a va promova ideea.

    Eu chiar sunt curios. Ati prezentat AdCaptcha pe siteurile mari si n-au vrut sa scrie de voi ?

  3. Sunt alături de tine, de Răzvani și de Linkin Park! Vă admir.

  4. Manuel says:

    Salut, va poate ajuta Kickstarted din New York? Iata ce zic fetele de la Rocketboom: http://www.youtube.com/watch?v=luOaNSZIsXc . Sau, v-ati gandit la o colaborare cu cei care au pornit deja, asa cum zicea un comentator pe aici? Eu cred ca puteti trece peste hopurile astea a dracu de urate.

  5. scoate bani din orice ca e site-u tau ce mai

  6. Cristi says:

    Inteleg exact despre ce vorbesti. Si eu muncesc la un proiect (ce-i drept, la un target mai mic decat AdCaptcha), insa imi lipseste capitalul pentru a o scoate public in lume. Insa nu o sa renunt. Am trimis poate 100 de cereri de parteneriat si o sa mai trimit 100 pana cand cineva o sa vina cu beculetul aprins si cu portofelul sa contribuie la implementare.
    Pepsi are in SUA un concurs in care finanteaza start-up-uri si se merge pana la 50K. Ar fi o treaba excelenta ca si investitorii romani sa inceapa sa dea inapoi societatii, sub forma de investitii in idei.

  7. Lucian Sarbu says:

    Salut,

    Am vrut de cateva zile sa comentez pe subiectul asta, dar am avut treaba.

    1. Voi sunteti chiar naivi daca va inchipuiti ca aia de la Techcrunch n-au alta treaba decat sa scrie despre unii din Romania.

    2. Chiar daca nu s-a scris pe Techcrunch despre Adcaptcher, nu trebuie sa va descurajati. Exista multe alte site-uri care scriu recenzii despre start-up-uri si aplicatii web interesante: KillerStartups.com, Listio.com, GreatStartups.com, Bippr.com etc. Va asigur ca sunt citite de o multime de oameni grei. Nu atat grei “in sine” (sa nu credeti ca sta Soros cu ochii pe net ca sa va gaseasca pe voi sa va dea bani) ci “grei” prin prisma faptului ca lucreaza pentru diverse fonduri de investitii. Multi sunt simpli contopisti, dar e suficient sa fie interesati si sa va intrebe: “Hei, ia zi-mi mai multe despre tine.”

    Ori, eu am dat un search pe google: +adcaptcher.com si nu am gasit decat referinte din Romania. Asta inseamna ca promovarea voastra pe site-urile de profil e 0.

    3. E clar ca va dezavantajeaza faptul ca nu aveti un partener peste granita, dar asta se rezolva. Depinde numai de voi si nu e asa greu sa-ti deschizi o firma dincolo.

    4. 5 milioane de dolari, cat au obtinut aia, e nimic. Asta arata din 2, una: ori nisa nu e interesanta – si atunci e nasol de voi -, ori abia acum incep sa curga bani in nisa asta – ceea ce e de bine, inseamna ca daca o sa va miscati cu talent veti prinde valul. Eu suspectez ca vorbim de a doua varianta.

    5. Chiar daca nu aveti prea multe sanse sa impresionati America, aveti sanse sa cresteti in EU si sa fiti cumparati pe o suma frumoasa in viitor.

Comentează