MANAFU*

Abonamente Evensys

Cum va suna ‘Selective Paste’?

Ar putea fi un add-on de browser sau o aplicatie pentru mobil! Nu stiu, poate exista deja sau are alta forma! Stiu insa ca mie mi-ar placea sa o folosesc si chiar sa lucrez la ea. Despre ce e totusi vorba?

Ti s-a intamplat sa ai nevoie, in general cand esti pe telefonul mobil, de un anumit text si sa te enervezi ca nu ajungi usor la el? Mie da. De cele mai multe ori e vorba despre datele firmei. Trebuie sa ies din ce fac pe moment, sa intru pe mail, sa dau search, sa deslusesc care e mail-ul cu datele corecte, sa intru in mesaj, sa copiez, sa ies si sa ma intorc de unde am plecat. Frustranta faza, nu?

Mi-ar placea tare mult sa existe o optiune in browser sau pe mobil pentru stocarea unor cantitati mici de informatii (pana la XXX caractere), pe care sa le pot accesa oricand, chiar si dupa ce am “restartat” computerul sau telefonul. Eu am numit aceasta facilitate Selective Paste. Mi-ar permite printr-un click dreapta, in cazul calculatorului, sa ajung usor la aceasta selectie de texte. O solutie pentru telefonul mobil este sa pastrez informatia intr-o aplicatie gen Notes (pe iPhone), din care sa fac cop /paste unde doresc. Asa am facut pe vremea cand foloseam BlackBerry. Eu insa ma gandesc la ceva mai mult!

Daca stiti ceva asemenator, va invit sa impartasiti in comentarii. Cred ca s-au mai gandit si altii la problema asta!

UPDATE: Am inceput sa caut pe net si am vazut ca s-a mai gandit cineva la Selective Paste.

Am inceput sa scriu acest post pe telefonul mobil, fiind usor frustrat ca trebuie sa fac atatea “manevre” pentru a da mai departe un cont bancar!

7 comentarii

  1. Cosmin says:

    Pentru browser exista. Eu folosesc “Clippings”” pentru Firefox. Poti salva oricate texte (fara formatare) si le poti structura pe foldere. Este disponibil la orice click dreapta pe o caseta text.

  2. Sorin says:

    Interesant, poate sa inserezi cu un combo de taste special, ca altfel inseamna meniu de selectie si e un pic mai lung (3 pasi – unul selective paste, 2 selectie text dorit, 3 inserare)

  3. La notes m-am gandit si eu dupa primul paragraf. Eu asta folosesc in anumite situatii. Pt info ceva mai importante ai si 1password care pe langa faptul ca-ti tine parolele la toate siteurile/mailuri/etc si se sync cu calculatorul, are si o sectiune de tip notes.

    Pe calculator poti folosi tot 1password si/sau Stickies in dashboard

  4. factor says:

    Cred ca o solutie se afla pe aici: http://za.pn/4t. Altfel, Opera browser ofera “notes”, destul de utile pentru inserarea de text…

  5. Mersi, studiez ideile primite!

  6. Alice says:

    Interesanta idee.. Solutia nu Notes mi se pare utila doar atunci cand ai de stocat 3-4 seturi de info. Daca deja cresti la mai mult de 10-15, trebuie sa te apuci sa cauti prin ele si deja nu mai e eficient.. adica e acealasi lucru ca si cum ai cauta in mail sau in orice alt doc.
    Denumirea de Selective Paste se potriveste mai bine la treaba din link. Pe asta eu as denumi-o ceva de genul “click to text” 🙂

  7. badday says:

    pe vremea cand foloseam windows-ul nu puteam trai fara o aplicatie numita ”Roboform”. E un passwords manager care includea si o functie gen ”lipire selectiva”.
    http://www.roboform.com

Comentează