MANAFU*

Abonamente Evensys

iPad ca agenda personala

Ca multi altii in jurul meu, la fiecare final / inceput de an, imi aleg o agenda pentru intalniri, notite etc. In ultimii doi ani am folosit o agenda groasa, cu coperte de piele, personalizata cu prenumele meu, pe care am primit-o de la un grup de publicitate. A facut senzatie la vremea primirii. Mi-au trimis si anul acesta una cu MANAFU, deci cumva aveam un “succesor” pentru 2011.

Am ales insa sa folosesc iPad ca agenda. Poate asa reusesc sa ma bucur mai mult de el. Inca nu ii inteleg pe cei care au devenit “dependenti” de tableta. Era si o alegere normala si deloc complicata. In plus, am si diverse avantaje pentru un showcase intr-o intalnire. Sau o pot folosi ca rama foto pe birou.

Folosesc pentru functia de agenda, in acest moment, trei aplicatii:

  • Calendar – aplicatia nativa pe care am sincronizat-o cu Google Calendar prin CalDAV. Merge super. Imi place si pentru ca imita paginile unei agende clasice. Aici deci imi notez intalnirile.
  • PlainText – cea mai simpla aplicatie de inserat “text chior” pe care am intalnit-o. Se sincronizeaza cu Dropbox, ceea ce e un mare atu pentru mine. O folosesc pentru notitele din intalniri.
  • Jot!Free – aplicatie pentru schite simple. Eu desenez destul de mult in intalniri si am cautat un pic cea mai buna optiune (pentru mine). Ma lasa sa trimit “creatiile” pe e-mail sau sa le pastrez in Photos.

Mai mult ca sigur, agendele viitorului nu vor mai fi din hartie si carton. Chiar ma intreb acum: “In cati ani vom primi de Craciun, alaturi de un cozonac si o sticla de vin (acestea vor ramane in versiunea “analog”), o agenda electronica in locul celei traditionale?”. Pe masura ce tehnologia avanseaza in segmentul tabletelor, acestea se vor ieftini. Nu prea curand, dar momentul la care ma gandesc nu e foarte departe. Voi ce credeti? (foto)

9 comentarii

  1. motanu89 says:

    Şi eu folosesc foarte mult agenta, mi se pare utilă şi de nelipsit unei persoane care se vrea cât de cât organizată. În general le cumpăr, dar le mai şi primesc de la prieteni. Sper să apară Ipad2 să-l mi-l pot permite pe Ipad1. Momentan mă mulţumesc cu cele din hârtie, de, după posibilităţi.

  2. Ionut says:

    Eu cred ca exista din ce in ce mai mult o diversificare a instrumentelor pe care le putem folosi ca agenda sau calendar. Si probabil din ce in ce mai mulți oameni care fac conversia inspre noile ‘scule’. Pe de alta parte cred ca time managementul tine foarte mult de stilul personal. Eu unul prefer sa-mi țin agenda pe un caiet simplu, unde îmi notez si lucrurile discutate la întâlniri. Calendarul (iCal) e sincronizat cu Google Calendar la care au acces mai mulți colegi, pentru a îmi vedea disponibilitatea si pentru a îmi bloca perioade pentru diverse proiecte.

  3. pasul facut de mine e foarte banal, dar a fost unul important. a fost ca pasul pe care l-am facut de la blackberry la iphone.

    e un pic mai greu la inceput, dar te obisnuiesti repede. avem capacitatea de a ne obisnui repede si asta ne-a facut sa progresam, nu?

    odata ce te-ai obisnuit cu noul val de device-uri, vei vedea ca ai mai multe avantaje decat in varianta analog, ca sa zic asa. si in acel moment poti realiza cum a evoluat experienta ta.

    acelasi lucru il pot spune si despre presa scrisa. noul suport – tableta – aduce avantaje. vezi THE PROJECT

  4. Elena says:

    si eu sunt tot cu agenda primita cadou la o conferinta. si imi place asa sa scriu cu pixul pe ea, sa-i intorc paginile, sa mazgalesc. daca as avea ipda, nu cred ca l-as folosi ca si agenda. who knows.

  5. Piticu21 says:

    sa te vad eu rupandu-ti degetele pe ipad luand notite, in loc sa dai cu pixul pe o foaie de hartie.

    tastezi mai repede decat sa scrii de mana?
    vrei sa uiti sa scrii de mana?

    restul calendar si altele sunt si pe blackberry daca tii neaparat si sunt mai bine acolo.

  6. Daniel says:

    Mie-mi place sa scriu de mana si n-as vrea sa-mi placa atat de tare vreo aplicatie pe vreo viitoare tableta si sa nu mai scriu. deocamdata sa scriu pe foi si sa fac dupa aia poză din Evernote, cu toate ca durează vreo 2 minute până când reușeste iPhone 3G-ul să ducă procesul până la capăt (cu tot cu upload).
    Cat despre pret, concurenta (desi se va mentine la oarecare distanta privind experienta utilizatorului) va determina cred o scadere a preturilor.

  7. SerbanC says:

    Am avut ocazia sa testez Ipad timp de cateva zile. Nu cred ca as putea inlocui agenda din hartie. Oricum device-ul nu mi se pare suficient de portabil.

  8. vali says:

    Cu aplicatia upad si un stylus pogo si pe ipad poti sa scrii de mana fara nici o problema

  9. Claudiu says:

    Ce tare, la cat de repede evolueaza technologia, in cativa ani vom vorbi de agende cu foi si de scrisul cu stiloul ca ceva pierdut in timp 🙂

Comentează