MANAFU*

Abonamente Evensys

Topul paginilor pe Facebook

Inna este foarte aproape de pragul de 2.000.000 de fani pe Facebook. La viteza cu care creste pagina ei, e foarte posibil ca numarul de likes strans de Inna sa depaseasca foarte repede numarul de utilizatori Facebook din Romania. Nu e o comparatie foarte relevanta, insa e totusi ceva, nu?

Dar cine urmeaza dupa Inna si apoi pe locurile 3, 4, 5 sau pe ce loc apare primul brand (produs sau serviciu) de pe piata locala? Raspunsul il dau site-ul FaceBrands.ro si aplicatia cu acelasi nume de pe Facebook, realizate de Byte Flux.

FaceBrands ofera asadar topul paginilor pe Facebook in functie de numarul de likes, contorizand in acest moment peste 2.700 de pagini. Datele despre pagini sunt procesate la fiecare 20 de minute pentru Top 200 Fan Pages si o data pe zi pentru restul.

Site-ul compileaza informatiile obtinute in mai multe “pachete”, cum ar fi:

  • Topul cresterilor – Clasament pe patru categorii de pagini (Top 10.000+ fani; Top 5.000 – 10.000 fani; Top 1.000 – 5.000 fani; Top <1.000 fani)
  • Descopera pagini – O unealta ce recomanda pagini pe baza like-urilor pe care le are deja un profil de Facebook.
  • Date demografice – Datele demografice sunt in stricta corelare cu datele Facebook (se verifica si reactualizeaza graficele la 60 de minute).
  • Petitii – Lista petitiilor romanesti de pe Causes.com. Pe termen lung, initiatorii vor sa evidentieze care dintre petitii au dus la un rezultat concret.
  • Aplicatii – Lista aplicatiilor romanesti pe Facebook. Aici ar trebui sa intre, la modul ideal, doar aplicatiile care ofera o anumita utilitate.

Alte facilitati sunt in pregatire. Oricum, in acest moment este un serviciu foarte util pentru orice marketer sau om de agentie (si nu numai).

In fiecare zi de luni, voi publica aici pe blog un post despre Facebook, ce va aduce informatii noi sau utile pentru companii. Aceste posturi vor putea fi citite urmand si tag-ul Facebook Monday.

7 comentarii

  1. Outsmarter says:

    Mi se pare incredibil cum Mircea Badea il depaseste pe
    Hagi, pe FB. Ciudate valori avem noi, romanii in 2011. Multumesc
    pentru acest tool, e foarte interesant!

  2. Alex Dumitru says:

    Hagi apare de 2 ori, odata fiind peste Badea

  3. Roxana Olaru says:

    Am observat ca totusi nu apar toate paginile companiilor romanesti pe acolo. Spre exemplu firma la care lucrez eu, de IT, are de vreo 3 ori mai multe like-uri decat firma prezentata de aplicatie ca fiind pe ultimul loc la categoria IT, si totusi nu apare.
    Aveti careva idee de ce?

  4. Pai ar trebui sa o inscrii? Nu cred ca cineva vreodata va baga manual toate paginile de pe Facebook!

  5. Ionut Oprea says:

    Salut,
    @Outsmarter si Alex Dumitru: Hagi avea doua pagini, una din ele creata de o persoana de nationalitate turca. Acum le-am adaugat pe ambele si de aceea apare de doua ori, insa e clar ca de fapt Hagi este peste Badea ca popularitate pe facebook, vom publica azi un articol pe tema asta.

    @Roxana: Adauga, te rugam, pagina companiei respective, folosind acest link: http://www.facebrands.ro/add.html Este pagina pe care ajungi apasand butonul Inscrie o pagina de pe homepage-ul facebrands.ro

    Multumim tuturor de feedback si va uram cat mai multe rezultate.
    Ionut Oprea.

  6. Roxana Olaru says:

    Gata, m-am lamurit.
    Nu cercetasem foarte atent site-ul acum cateva zile. Credeam ca e vreun algoritm care le ia automat dupa datele afisate: tara, domeniu de activitate, etc 😛

  7. Roxana Olaru says:

    Am inscris-o 🙂
    Va felicit initiativa, mi se pare EXTREM de utila !

Comentează