MANAFU*

Abonamente Evensys

Patru cifre despre Facebook pentru oamenii de marketing

Oamenilor din companii le plac cifrele. Si mie. De aceea, in aceasta saptamana, la Facebook Monday am ales sa impartasesc 4 cifre interesante despre Facebook cu oamenii de marketing care ma citesc (si nu numai, fireste).

1,07 $ costa un fan pe pagina unui brand. Asa spune spune firma de cercetare WebTrends care a studiat 11.000 campanii pe Facebook din US. La noi probabil vorbim de aceeasi suma in euro.

80% dintre oamenii de marketing intervievati de Society of Digital Agencies si AnswerLab au declarat ca isi vor creste investitiile in campanii pe Facebook. Va recomand sa consultati integral studiul Intersections.

14 $ “costa” un share pe Facebook si 8$ “valoreaza” un like, conform ChompOn. Pe Twitter e mai ieftin! Un tweet e evaluat la 5$. Estimarile sunt facute pentru social shopping.

70% dintre englezii care urmaresc un brand pe Facebook o fac pentru a afla noutati despre promotii. Si in Romania cei mai multi utilizatori au acelasi obicei.

Evident, aceste cifre au o anumita relevanta, insa ne pot da o idee despre cat de important devine Facebook ca platforma de comunicare cu consumatorii si de vanzare.

In fiecare zi de luni, voi publica aici pe blog un post despre Facebook, ce va aduce informatii noi sau utile pentru companii. Aceste posturi vor putea fi citite urmand si tag-ul Facebook Monday.

Tags:

5 comentarii

  1. coolnewz says:

    Fantastic cum fiecare miscare se cuantifica in bani:) Si cand te gandesti cat mai like-uieste lumea fara sa stie ca imbogateste X companie.
    Din experienta mea, multa lume nu constientizeaza inca valenta de marketing a Facebook si il foloseste ca pe un soi de messenger mai evoluat.

  2. Danyzus says:

    Eu as fi curios cat valoreaza acele lucruri pe alte site-uri, gen hi5 sau youtube. Desigur, facebook e facebook si momentan nu are rival. Sunt bune de stiut anumite lucruri 🙂

  3. E impresionanta evolutia intr-o ascensiune covarsitoare si distrugatoare pentru celelalte site-uri de profil! E o manie ce a provocat dependenta, dar in acelasi timp a adus si efecte constructive!

  4. k3rgy says:

    Mi se pare maricele sumele in USD, dar cine stie, poate le privesc de la inaltimea unui roman. Astept unificarea platformelor sociale si sunt chiar interesat de cum va evolua aceasta poveste

  5. k3rgy says:

    Ignorati va rog greseala de mai devreme. Ma refer la #pare#

Comentează