MANAFU*

Abonamente Evensys

Scurta poveste despre lansarea unui brand IT romanesc

Oare intr-o zi vom inceta sa mai cumparam branduri? Oare vom renunta la ele pentru a cumpara produse fabricate dupa asemanarea dorintelor noastre? Va veni vremea in care lucrurile vor fi comandate cu CNP-ul, iar noi vom fi creatorii lor? Ma refer aici, desigur, la personalizarea dusa la extrem.

Eu chiar astept ziua in care imi voi crea singur propriile haine, de exemplu. De fapt, revolutia in vestimentatie a inceput deja, daca ne referim doar la laboratoarele Nike, Puma si Adidas puse la dispozitia consumatorilor pentru a crea pantofi de sport dupa propriul plac. Mai cunosc un magazin online care te lasa sa iti “configurezi” camasile. Si exista multe alte exemple, cu siguranta.

Cugetam la toate acestea avand in maini unul dintre cele doua laptop-uri unice create de Maguay pentru a marca rebranding-ul gamei sale de portabile. Si zambeam la gandul ca sistemele IT au fost printre primele lucruri pe care omul le-a personalizat. Ele si masinile.

Maguay a ales sa intervina intr-o zona nu foarte “atinsa” de creativitatea designerilor de laptop-uri: carcasa. Pare o miscare banala, dar isteata, ce ar putea conduce la un trend. Voi ce parere aveti despre ideea de a personaliza cat mai mult produsele?

De la eXpertBook la MyWay
Pentru a avea o imagine mai prietenoasa si orientata catre consumatorul de astazi, Maguay a renuntat la brand-ul eXpertBook pentru a adopta identitatea MyWay si o promisiune bazata pe trei piloni: configurare, tehnologie de ultima ora si service cat mai bun. Un mix bun, nu?

O prima initiativa a brand-ului a fost deschiderea unei colaborari cu Muzeul Taranului Roman pentru a personaliza cele doua laptop-uri amintite cu doua variante de design originale pentru carcasa, reprezentand o furca de tors cioplita in lemn si, respectiv, un model decorativ de pe o perna de zestre din Transilvania. Cel cu furca a mers la Piticu, cel cu zestrea a venit la mine.

Impresia mea despre MyWay
Am acceptat invitatia de a testa un laptop MyWay in premiera pentru ca mi-a placut ideea crearii unui brand IT. Am avut la dispozitie un netbook de 10,01″, bine inchegat si echilibrat, cu tastatura “island” (o bucurie!) si finisaje corecte. M-am uitat in primul rand la elementele de baza urmarite la un netbook: baterie, hard disk, memorie si pret. Daca la baterie mi-as fi dorit una in 6 celule in loc de 3, am fost multumit de cei 250 GB disponibili pentru stocare si memoria de 2GB. Pretul mi s-a parut corect, chiar mai bun decat alte configurari similare de la alte branduri: 360$ + TVA. Toate specificatiile sunt aici.

As cumpara un MyWay? Da, daca pretul ar fi cel mai bun pentru configuratia dorita si pentru service.

2 comentarii

  1. miro says:

    salut, scuze de offtopic, sunt chitaristul de la trupa L.A.M., si vreau sa iti spun ca ne bucuram ca ti-a placut piesa noastra demo “My last Guitar” si ai pus-o pe locul 12 in topul recomandat de tine! Toate bune!

  2. cristinatgg says:

    Mi se pare o idee buna de a ne personaliza lucrurile.Nimic nu e mai placut ca atunci cand ai ceva dupa bunul plac,in stilul tau:)

Comentează