MANAFU*

Abonamente Evensys

Unde gasim aplicatii pentru Facebook Fan Pages

Intr-un training recent, am vrut sa vad cat de bine sunt lucrate paginile brandurilor cu cei mai multi fani pe Facebook in Romania. Neasteptat, cele mai multe (din top 10) nu ofereau o experienta de brand in acest spatiu, multumindu-se doar cu tab-urile de baza. Surprinzator a fost sa vad ca brand-ul cu cei mai multi fani inca nu avea username-ul creat. Cred ca e primul lucru pe care ar trebui sa si-l asigure o companie. Am vazut apoi ca aplicatiile sunt folosite destul de putin, asa ca discutia a continuat in aceasta directia pentru putin timp. Si ma refer aici la cele basic.

Am hotarat de aceea sa impartasesc aici, in cadrul Facebook Monday, cateva resurse cu aplicatii pentru fan pages. Sper sa le gasiti utile.

Facebook Apps Directory
Sursa oficiala a Facebook. Dar nu as incepe chiar de aici.

Involver (Free & Paid)
Aplicatii de baza intalnite pe multe pagini. In topul recomandarilor mele.

Tabfusion (Free & Paid)
O colectie bogata de aplicatii.

Miproapps (Free & Paid)
Personalizarea tab-urilor cu aplicatii prin drag’n’drop

North Social (Paid)
O resursa foarte apreciata pentru cei care isi doresc ceva deosebit.

Sugestia mea este sa apelati la unele din resursele de mai sus. Involver mi se pare cea mai potrivita. Eu deja o folosesc aici. Cautati sa pastrati o unitate in design-ul aplicatiilor basic, fara culori si fonturi diferite de stilul Facebook. Lasati astfel impresia ca totul arata “natural”. Simplitatea Facebook a avut si ea un rol in succesul retelei. Aveti alte ocazii in care puteti sa va jucati cu identitatea si culorile brand-ului.

Mai cunoasteti si alte resurse?

In fiecare zi de luni, voi publica aici pe blog un post despre Facebook, ce va aduce informatii noi sau utile pentru companii. Aceste posturi vor putea fi citite urmand si tag-ul Facebook Monday.

 

10 comentarii

  1. Iulianj says:

    Am intrat pe linkurile date si personal prefer microaps, cu putina imaginatie si un fler pentru design chiar poti sa faci ceva reusit! Am testat aplicatia pe una din paginile mele si chiar e ok si ca sa nu mai zic, extrem de simplu de utilizat.

    Mersi de pont!

  2. Ivan Mihaela says:

    Resursele acestea pt Fan pages sunt senzationale!
    Eu am observat ca firmele cu sute/mii de fani au un triptic al ascensiunii
    1. sunt destul de cunoscute
    2.cer interesant like-urile
    3. au postari frecvente si catchy
    ( exemplu : Vitrina care ajunge la 1000 de fani prin acest filmulet funny http://www.youtube.com/watch?v=iXpKj6hpbO4&feature=player_embedded )
    Astfel, nu reusesc sa adune fani prin astfel de aplicatii.
    Utilizatorii de social media nu sunt destul de pretentiosi…sunt entuziasmati de lucruri simple și gasesc asta ca si pe o detasare.- ma refer la mare masa.
    Astept si eu mai multe sugestii, reclamatii , “luninații”!!!

  3. Excelent! Mulțumesc pentru idei!

  4. claudiu says:

    Vedeti si appbistro.com. Foarte bun!

  5. psaico says:

    Cele de la Involver mi s-au potrivit cel mai bine.

    Multumesc.

  6. Gabi says:

    Foarte bun articolul, cu solutii concrete. Ar mai fi interesant un articol tot in genul asta, dar cu un top al aplicatiilor prin care sa-ti faci magazin online direct pe Facebook: storefront sau solutia full, cu modalitate de plata inclusa. Aud de ShopTAB, de BigCommerce, dar nu ma pot decide..:)…poate faci tot asa, cu free si paid. Ca o continuare si a articolului cu exemplele de f-commerce, foarte bun si el.

    By the way, deocamdata parca si mie tot Microapps imi surade…

    Multumesc

  7. Cata says:

    Super articolul, intamplator asta cautam si imi place Miproapps.
    Bafta!

  8. dbmaster says:

    ceva nou… http://www.gosocial.ro au doar trei aplicatii, dar prezentarea e interesanta…

  9. Claudia says:

    De aplicatia FB Quiz ce ziceti? http://www.fbquiz.ro/

  10. Marius says:

    Care vreti aplicatie ” cat de simpatic esti ” o aveti aici https://www.facebook.com/pages/Muzica-Download/139530742837156?sk=app_499721070038884 dati like si aveti innainte de raspuns un link ” instaleaza pe FAN PAGe-UL tau “

Comentează