MANAFU*

Abonamente Evensys

6 noutati despre Facebook utile oamenilor de marketing

Facebook trece printr-o transformare continua, adaugand noi optiuni si aratand o deschidere foarte mare catre branduri si companii. Am compilat mai jos 6 noutati recente, pe care le gasesc foarte utile sau cel putin demne de urmarit in viitorul apropiat.

Facebook Fan Page New Design
Incepand cu 10 martie, toate paginile au trecut automat la versiunea noua de design. Este de aceea bine sa iti treci in revista pagina si eventual sa faci ajustarile de baza (dimensiune poza / logo), aranjarea sub-paginilor (fostele tab-uri) sau improspatarea imaginilor din zona foto.

Facebook Places
Cea mai importanta schimbare recenta este data de activarea Facebook Places in Romania la finalul saptamanii trecute. Pe modelul Foursquare, dar fara mari pretentii si optiuni decoamdata, utilizatorii pot face “checkin” in diverse locuri, actiunile lor fiind automat postate pe wall. Pot fi de asemena adaugate si alte persoane (tagging), iar companiile pot revendica locul afacerilor lor. Cateva detalii gasiti aici.

Facebook Invites
Daca folosesti Facebook pentru a chema00 lumea la evenimente, atunci e bine sa stii ca au fost operate cateva schimbari in zona invitatiilor. Unii nu le gasesc tocmai fericite. Cateva detalii sunt aici.

Facebook Insights for Your Website
Poti afla acum date interesante despre continutul care este impartasit de pe site-ul tau pe Facebook. Urmeaza acest tutorial.

Facebook Event CheckIns
Doar in faza de test pentru un numar de utilizatori, in ziua in care acestia participa la un eveniment, au posibilitatea de a face “checkin” in locul de desfasurare. De aici.

Facebook Related Status Updates
Tot in faza de test se afla si reclamele afisate pe baza unor cuvinte cheie identificate in posturile de pe wall. Sa zicem ca vorbesti despre o vacanta la Barcelona. Nou sistem de advertising iti va afisa pe coloana din dreapta reclame despre Barcelona si vacante. Cel mai probabil o oferta turistica. Un exemplu real vedeti aici.

In fiecare zi de luni, voi publica aici pe blog un post despre Facebook, ce va aduce informatii noi sau utile pentru companii. Aceste posturi vor putea fi citite urmand si tag-ul Facebook Monday.

6 comentarii

  1. Bleau says:

    Multumesc pentru mentiune Cristi 🙂

  2. Stefan says:

    Din tot ce ai enumerat tu aici decat de ultimele doua nu aflasem…restul le utilizez destul de des. Oricum,multumesc pentru tip

  3. Multumesc de info, este util ce ai postat acolo !

  4. Mitza_003 says:

    INTERESTING!!

  5. […] 6 noutati despre Facebook utile oamenilor de marketing – Cristi […]

  6. […] Care e cea mai mare problema pe care o ai ca blogger?– […]

Comentează