MANAFU*

Abonamente Evensys

Bucuresti ocupa locul 93 in topul oraselor pe Facebook

SocialBakers, una dintre cele mai bune resurse de informatii despre Facebook, a lansat recent o lista a oraselor cu cei mai multi utilizatori de Facebook. Pentru mine a fost o surpriza sa vad Jakarta pe primul loc (17.484.300) si Istanbul pe al doilea (9.602.100). Ma asteptam ca lider sa fie un oras american gen New York sau Los Angeles, dar tinand cont ca Indonezia si Turcia ocupa locurile doi si respectiv trei in topul tarilor pe Facebook, situatia e explicabila.

Capitala noastra a intrat in top 100, pe locul 93, cu 222.560 de utilizatori. Numarul nu este foarte mare, deci vad loc de crestere in Bucuresti. Zice cineva 500 de mii de bucuresteni pe Facebook pana la finalul anului?

3 comentarii

  1. Desi Jakarta e cel mai aglomerat oras in care am fost pana acum, cifra cu utilizatorii Facebook din capitala Indoneziei e prea mare. Sunt circa 12 milioane de locuitori in oras (cu tot cu cei fara acte, cifra oficiala e sub 10 milioane) la care se mai adauga alte 3-4 milioane in tranzit zilnic, asta inseamna ca sunt mai multi pe Facebook decat in realitate. De altfel, ar rezulta ca jumatate din locuitorii acestei tari prezenti pe Facebook sunt din capitala conform aceluiasi site, ceea ce e putin probabil, dat fiind ca in restul tarii mai traiesc peste 200 milioane de oameni si doar 18 milioane sunt pe FB.

    Au foarte multi utilizatori pe Facebook pentru ca internetul traditional are o rata de penetrare foarte mica, in timp ce internetul pe mobil a explodat si cum si la ei operatorii fac pachete de date cu acces la Facebook se explica de ce sunt pe locul 2, la fel e si in cazul Filipine care apare in top 5.

  2. Ligia Adam says:

    16,97% penetration rate deocamdata. hmm. Cred c-o sa depaseasca 500, 000. Poate chiar o sa ajunga pe la 700,000. Om vedea

  3. Vlad says:

    Inca se sta pe hi5

Comentează