MANAFU*

Abonamente Evensys

Cat de mare este fenomenul Quora

Am intrat pe Quora pentru catea saptamani, incercand sa imi caut locul acolo. Am gasit o comunitate vie, multe discutii interesante si raspunsuri la intrebari pe care mi le-am pus sau le voi pune. Nu am reusit insa sa introduc aceasta platforma de intrebari si raspunsuri in programul meu zilnic in social media. Un motiv este faptul ca nu am fost niciodata adeptul platformelor “foarte conversationale”, gen chat, messenger, forumuri. Prefer mai degraba zona informativa, unde Twitter si blogurile se situeaza intre preferinte. Cu sau fara mine, Quora a crescut destul de mult, asa cum se vede in infographic-ul de mai jos. Voi folositi Quora?

8 comentarii

  1. Foloseam anul trecut cand comunitatea era mica si axata pe antreprenoriat, startups, texh. Acum nu, noise-ul si-a facut aparitia prea mult.

  2. adleras says:

    Am incercat sa il folosesc, pentru cateva zile am reusit dar necesita mult prea mult timp si nu am reusit sa ma mentin pe pozitii. Voi mai incerca in viitor dar nu stiu cand inca 🙂

  3. Dan says:

    N-am reusit din pacate sa ma “lipesc”. Ori n-am avut suficient timp, ori nu am fost in starea necesara. Dar nu exclud sa mai incerc. Mai ales daca ma mai “inghiontesti” tu cu articolele tale. 🙂

  4. mece says:

    Da, folosesc. Dar din punct de vedere al “user experience” daca nu fac un update major (vizual macar) voi renunta. Si il folosesc de cand a aparut (chiar am scris cateva articole pe tema Q&A).

    Sunt curios insa daca trendul ascendent pe care se afla acum se va opri in momentul in care Facebook va incepe promovarea pentru serviciul lor de Q&A.

  5. mece says:

    Eu de asta am inceput sa stau mai mult pe Sprouter (pt antreprenoriat/startups). Au si un un blog interesant + doar oamenii cu experienta in spate.

  6. vlad says:

    Buna Manafu. inainte de orice si pt a evita sa fiu categorisit ca un “hater” spun ca te admir pt modul in care ai reusit sa iti construiesti o imagine online.
    In acelasi timp insa, si se pare ca cel putin in cercul meu de amici nu sunt singurul, ma intreb de ce se intampla acest lucru daca continutul celor postate pe blog nu reprezinta decat niste stiri. In cea mai mare parte. Sau precum acest articol, un continut ce sincer sa fiu nu inteleg ce vrea sa transmita.
    Voi continua insa sa revin la tine pe blog pt ca recunosc am de unde invata multe altele. As fi curios insa sa iti stiu opinia la cele de mai sus.

  7. @vlad

    Un raspuns la intrebarea ta il gasesti aici: https://www.manafu.ro/2010/07/tipuri-de-bloggeri/

    Eu m-am pozitionat mai degraba in zona curatorilor, intre cei care cauta, se informeaza si transmit mai departe informatii utile.

    Articolul de fata transmite un infografic, putin din experienta mea cu Quora si o invitatie la comentarii din partea celor care il folosesc activ.

    Daca vrei mai multe info despre importanta curatorilor de continut, te invit sa citesti http://bit.ly/dQDIgJ si http://bit.ly/gkiTq2

  8. facebook va lua o felie buna de la toti, dar nu va putea detine chiar totul! ramane de vazut.

    da, si eu as vrea un refresh la navigare pe Quora + alte features.

Comentează