MANAFU*

Abonamente Evensys

Minigroup.com

Grupul (de discutii) pe Internet este probabil cea mai veche forma de social media. Nu stiu exact, estimez si eu, gandindu-ma la Usenet, platforma care a aparut la inceputul anilor ’80. Anyway, si astazi folosim grupurile, cel mai adesea sub forma forumurilor (tot un fel de grupuri) si a comunitatilor pe Facebook si LinkedIn. Mai foloseste cineva Yahoo Groups?

Am facut tot acest intro pentru a introduce un tool simpatic mie: Minigroup. Vorbim de camere private de discutii, ferite de motoarelee de cautare si de privirile celor din afara grupului stabilit. Mi se pare o idee frumoasa, pe care o voi folosi cu prima ocazie.

Toata istoria grupurilor si aparitia acestui instrument m-au facut sa ma intreb daca in viitor grupurile vor juca un rol si mai important decat il au acum. Cumva, ele mereu au fost in plan secundar, nu? Voi ce credeti?

Urmareste seria “Tools“, o colectie de instrumente web si mobile utile tuturor.

Tags:

5 comentarii

  1. Alex Dima says:

    Pai aceste grupuri le ai si pe facebook, si pe yahoo. Eu mai folosesc, rar dar folosesc, grupurile de yahoo. In special pentru consiliu, fiind o metoda buna de anuntare a detaliilor de ultima ora.

    Oricum se pare ca facebook tot o sa ii ia locul, daca nu a facut-o deja.

  2. Teo says:

    Profesorii si studentii de la ASE folosesc destul de mult grupurile de yahoo.

    Problema cu yahoo (nu știu despre celelalte) este că de multe ori ajung să fie folosite de spammeri, fiind foarte simplu de utilizat în acest scop, iar e-mailul pe care-l primesc membrii nu intră la junk pentru că e de la .. yahoo 🙂

  3. Ana says:

    Si o aplicatie mobila pentru grupuri: http://groupme.com/

  4. Andrei says:

    Și la SNSPA, la Comunicare se folosește excesiv de mult Yahoo Groups deși există forum. Din obișnuință, cred.

  5. Multi studenti folosesc site-uri/aplicatii gen “groups”. Cele mai populare sunt yahoo groups si facebook groups, fiecare cu limitarile sale (yahoo groups – spam ocazional, fb groups – prea simplist, fara multe optiuni). Fiindca nu eram multumiti de google groups, pe care il foloseam pentru grupa de facultate, am creat impreuna cu un coleg un site de tip groups dedicat pentru studenti si elevi, pe care l-am terminat acum cateva saptamani 😀
    Se numeste Enzi si poate fi gasit la adresa http://www.enzi.ro

Comentează