MANAFU*

Abonamente Evensys

Provoc industria auto la duel!

Daca e sa imi doresc un lucru din viata mea care sa evolueze mai repede, acela ar fi masina. Pana mai ieri era televizorul. Imi doream sa vad cum Internetul ajunge pe micul ecran. Cat mai repede. De anul trecut, producatorii din domeniu au tot anuntat modelecu conexiune la web, asa ca probabil in curand voi face un upgrade. Poate va fi si 3D!

Care este problema mea?
Nu inteleg ce tine industria auto sa faca un pas inainte spre tehnologia de consum pentru modelele de masa!? Exista desigur hi-tech cars sau pasionati care isi “tuneaza” masinile cu nebanuite gadgtet-uri. Privesc insa in jurul meu si vad cum au evoluat telefoanele cu o viteza uluitoare, ca au aparut netbook-urile si apoi tabletele, ca Internetul a devenit mai social etc. Toate acestea s-au intamplat in ultimii cinci ani.

Conduc aceeasi masina de aproape cinci ani. Si simt ca imi lipsesc multe lucruri. Chiar daca ma uit la modelele noi, nu vad inca o evolutie majora in zona tehnologiei de consum. Ce sa va spun, la un moment dat, m-am bucurat ca am vazut intr-o masina un port USB!?!

O falsa problema?
Ma gandesc insa ca nu ma concentrez pe ce conteaza. Tehnologia auto a evoluat, dar intr-o alta directie. Masinile au devenit foarte inteligente si daca as fi pasionat mai degraba de ce este sub capota, as scrie o lunga lista de inovatii. Insa pe mine chiar ma preocupa experienta din interior, sa fiu conectat la gadget-uri, sa am o libertate de comunicare mai mare, o conectivitate sporita si multe altele.

Ce urmeaza?
Cu aceste pareri despre industria auto, am provocat echipa Ford Romania la un duel cu noul Focus, model ce va fi lansat in curand pe piata noastra. Si nu sunt singur in aceastainitiativa. Sunt alaturi de Cristina Bazavan si Horia Brenciu. Fiecare va incerca sa “demonteze” noul Ford Focus in felul sau. Mai multe detalii in curand pe blog si pe site-ul www.tehnologieauto.ro! Pregatesc mai multe incercari pentru noul Focus.

Titlul postului e usor exagerat, insa eu chiar vreau sa inteleg unde se afla industria auto astazi!

3 comentarii

  1. Claudiu C says:

    apropo de mașini si tehnologie sa-ți zic un banc: ce apare pe bordul unui Maybach la cloleziunea cu un Tico? …”New hardware detected, please install it” :)))

  2. Andrei says:

    Tehnologia exista de ceva vreme si incepe sa fie incorporata din ce in ce mai mult in masini. Referitor la dorinta ta, cred ca e foarte importanta si partea de siguranta. E important si cum te lasa sa interactionezi intr-un mod simplu si sigur: cand conduci si esti atent la drum nu poti sa citesti ultimele postari de pe facebook sau twitter. Oricum, mentionand Ford in post, mi-ai adus aminte de un podcast ascultat anul trecut pe .NET Rocks. Era vorba despre o platforma dezvoltata de Ford si bazata pe Win 7. Discutau in podcastul respectiv despre o serie de proiecte realizate de studenti in SUA pe baza platformei FiestaWare. Linkul pentru podcast e http://www.dotnetrocks.com/default.aspx?ShowNum=569 si mai e un post despre platforma pe http://blogs.msdn.com/b/innov8showcase/archive/2010/05/21/ford-and-microsoft-showcase-fiestaware-custom-application-platform.aspx

  3. Andrei M. says:

    in Romania nu exista inca un substrat de baza pe care sa cladeasca constructorii auto. In SUA de ex sunt cateva modele cu Wireless, cu conectivitate pt toate gadget-urile, compiyterul de bord iti citeste mailurile, tu le poti dicta. A evoluat foarte mult, dar nu prea avem noi o baza buna.

Comentează