MANAFU*

Abonamente Evensys

Altly, alternativa Facebook

Cu un milion de dolari, “ridicati” de la diversi investitori, Altly.com se doreste a fi o alternativa pentru Facebook si promite ca va pretui intimitatea si datele personale ale utilizatorilor. Eu mi-am rezervat numele pe site din curiozitate.

Ideea va prinde probabil la cei “obsedati” de protectia datelor personale sau cel putin sensibili la subiect. Sunt de parere ca marea masa de utilizatori Facebook nu este foarte preocupata de ce informatii personale sunt online.

Am acces in acest moment la numarul de mobil pentru 600 dintre cei 2.000 de prieteni de pe Facebook. Ce ziceti de ideea asta? Sincer, cat de mult pretuiti datele personale?

Puteti vedea numerele de telefon pe Facebook intrand in Edit Friends, apoi in Contacts, pe prima coloana a contului.

14 comentarii

  1. Manuel says:

    Uite ca nu stiam de optiunea cu numerele de telefon. Cred ca nici nu ma interesa. Acum macar pot sti numarul cand am nevoie sa sun.

  2. Iulia says:

    Mi se pare genial cum are acest Altly are pagina pe facebook si ii poti da linistit like. :))) Putin ironic. Plus ca daca esti foarte atent cu datele tale personale nu prea iti faci niciun fel de cont mai pe nicaieri.

  3. karmapolice says:

    eu pretuiesc intimitatea..mi se pare interesant siteul

  4. in principiu nu este nici un deranj ca ai acces la nrele de tel ale prietenilor

    toata lumea are in agenda telefonului numarul de tel al prietenilor

    PROBLEMA este ca facebook a impins in derizoriu notiunea de PRIETEN si PRIETENIE

  5. Haotik says:

    MI-am rezervat si eu numele.

  6. Adrian says:

    Sunt curios daca nr meu il vezi, am setata optiunea sa fie vazut doar de un grup de prieteni.

  7. Eu una mizez pe alta retea sociala emergenta: http://mycube.com/ Tot asa, accent pe privacy plus content monetization – ceva nou!
    Si daca o luam dupa investitii, ei au deja 8m $

  8. Valentin says:

    Facebook a fost putin scapat de sub control in ceea ce priveste (in)securitatea:
    – aplicatii care extrag numerele de telefon (Evil app)
    – ads with malware
    – studiile arata ca chat-ul privat oferit de Facebook a putut fi accesat ilegal (sursa: TechCrunch)
    – un studiu (ce-i drept, din 2008) afirma ca peste 40% din conturi sunt false, create in scopuri “neortodoxe” (sursa: NetSecurity)
    … si mai sunt

  9. Bogdan says:

    Eu le pretuiesc pe ale mele. Partea problematica dupa mine nu este ca utilizatorii nu-si pretuiesc viata privata, ci ca isi dau seama mult prea tarziu despre acest lucru.
    De alfel, se banuieste ca de aici rezulta o parte din scaderile facebook.

    O alta chestiune discutata in medii academice inclusiv este daca oamenii chiar inteleg setarile de privacy ale retelelor sociale si daca acestea chiar spun oamenilor ce fac cu datele lor.

    In rest, mie mi se pare varianta Diaspora (deja mentionata mai sus) un proiect interesat de retea sociala descentralizata, dar si un model deosebit finantat prin crowdfunding – vezi http://www.kickstarter.com/projects/196017994/diaspora-the-personally-controlled-do-it-all-distr

  10. cristian says:

    Sunt curios cum va face fafa la Facebook si ce va aduce nou.
    Pana atunci mi-am rezervat si eu un nume – la fel si pe cele din comentarii, sunt curios cum arata si ce ofera.

  11. Atata timp cat nu-mi pun pe Facebook CNP-ul , consider ca sunt la adapost. Pentru cei care imbina utilul cu placutul facebook este in avantajul lor. Mai grav este cu aceia care organizeaza diverse concursuri pe Facebook pentru ca inafara faptului ca incalca regulile facebook, cer participantilor sa trimita pe email copie dupa cartea de identitate sau pasaport. Iar oamenii pentru o sansa la un cadou se inscriu cu miile. …Este OK sa ai numarul de telefon pe facebook daca datorita acestuia faci business.
    Da, este de asteptat sa apara noi si noi retele sociale care sa imita Facebook, sau sa fie cu mult peste, asa cum se vand si anumite platforme de Social Media-vezi exemplul Facebook Clone Script 2011. Depinde de fiecare din noi, ce asteptari avem de la o retea sociala, la ce ne trebuie si pentru cat timp.

  12. Si referitor la Altly, parerea mea personala este ca au gasit o idee excelenta sa-si faca o baza de date cu emailuri. Daca aceasta baza de date este legata la un sistem de email marketing va dati seama ce se intampla…inca nu ma grabesc cu contul.

  13. […] de Facebook, care au esuat la scurt timp dupa lansare. Intre ele se afla Diaspora, Unthink si Altly. Mi-am facut conturi pe toate acestea, la vremea respectiva, degeaba. Nimeni nu le-a folosit, […]

Comentează