MANAFU*

Abonamente Evensys

Cum vinzi in social media

Am cumparat (efectiv sau doar am folosit) diverse lucruri recomandate de prietenii din social media. Caut adesea astfel de recomandari sau solutii rapide pentru lucruri simple, dar si complicate. Cum ar fi cumpararea unei masini.

Nu am avut niciodata rabdarea de a trece prin zeci de oferte, de a analiza in amanunt fiecare rand de text sau optiune. Am mers la feeling, pe bunul simt al ofertei si da, pe recomandari.

Dar acest post nu este despre puterea recomandarilor in social media, desi e un subiect bun (il pun imediat in Drafts). Vreau sa va arat cum se poate face o vanzare in social media din experienta persoanala.

Ieri am anuntat pe Twitter ca ma intereseaza o oferta de leasing operational. Am primit cateva recomandari imediat dupa mesaj, insa discutia s-a mutat pe LinkedIn, unde lumea a luat foarte in serios apelul meu. Mi-as dori o flota auto candva, dar acum eu vreau o oferta pentru o singura masina. Oricum, pastrez sugestiile primite.

Cineva mi-a recomandat Unicredit Leasing. De ce nu m-am gandit?! Lucram deja cu ei. Dupa o discutie usor ilara cu persoana care a raspuns la telefon si dupa insistenta de a primi un raspuns pe loc gen “Da / Nu”, fara formalitati de genul trimiteti o cerere…, am aflat ca nu putem lucra impreuna si de data aceasta. Nu fac leasing operational doar pentru o masina.

Spere seara am primit un mesaj tot pe LinkedIn. Cineva avea o solutie. Vedeti discutia in imaginea de mai sus. Am intrat in legatura, iar astazi vedem si detaliile. Nu stiu cum se va incheia “negocierea”, insa m-am bucurat sa gasesc o persoana proactiva. E tot ceea ce cautam pentru inceput.

Ce am invatat eu din toata povestea asta? Vanzarile se intampla in social media atat timp cat invatam sa ascultam si suntem atenti. Va trece vremea in care ne deschidem un magazin pe bulevard sau in mall si asteptam apoi sa ne vina clientii.

2 comentarii

  1. Soacra says:

    Si cu toate astea…daca nu ai fi o persoana foarte cunoscuta sin social media nu ai fi primit feedbackul acesta…

  2. Mircea Budean says:

    Cam intarziat, dar iti pot recomanda Klass Wagen
    http://www.inchirierimasinitimisoara.ro/leasingoperational.html

Comentează