MANAFU*

Abonamente Evensys

Se satura lumea de Facebook?

Facebook domina lumea retelelor sociale, asa cum se vede in imaginea de mai sus, si se indreapta spre recordul de un miliard de conturi cu pasi… o clipa!… nu cu pasi foarte mari. La nivel mondial, a incetinit cresterea numarului de utilizatori, iar in UK, a treia tara ca importanta in lumea Facebook, reteaua a “pierdut” 100.000 de conturi luna trecuta.

Crestera va continua evident, caci mai sunt teritorii de cucerit si piete cu potential, inclusiv in Romania, unde momentan sunt 3.383.320 de conturi. “Unde se va opri Facebook?”, aceasta e intrebarea.

8 comentarii

  1. karmapolice says:

    lumea renunta din cauza spamuriloir si leaks FROM security…i’m a fantho’

  2. Declinul de luna trecuta este probabil doar o oscilatie absolut normala pentru orice retea de socializare datorata unor factori mai mult subiectivi, insa, pentru urmatorii doi ani cred numarul vizitatorilor unici si a conturilor de Facebook va creste, chiar si cu riscul acestor oscilatii.

  3. Iulian Lita says:

    Intrebarea este cate din aceste conturi sunt reale, active si nu sunt spam? Pentru ca am vazut pe f multe grupuri conturi spam care doar postau niste link-uri afiliate… Nici nu aveau poza la profil, nu aeveau nicio informatie trecuta la profil, decat niste nume fantoma… Din punctul asta de vedere, va mai creste nr de conturi, nu de alta, dar sunt firme care fac bani din share-uri, like-uri si alte metode de promovare prin FB…

  4. Renunta la Facebook cei care nu au gasit in Facebook mai mult decat un loc in care joaca jocuri si pleaca urechea la “cat de periculos este sa ai un cont pe Facebook” .
    In acelasi timp Facebook castiga teren prin paginile de business si brand in defavoarea website-urilor, asta transmite ca Facebook este la carma si va continua sa creasca. Mi se pare normal sa fie oameni care sa renunte la aceasta platforma sociala si din informatiile mele aceste sute de conturi care dispar zilnic sunt datorate in special conturilor de tip “fake” pe care Facebook le depisteaza prin faptul ca de la aceiasi adresa de IP se acceseaza zeci de conturi de Facebook prin diverse tools-uri de automatizare.
    Sunt site-uri de tip black hat “specializate” in tranzactii de zeci de conturi de profil, de grupuri si de pagini de Facebook. De ce? Pentru ca prin intermediul Facebook se fac cei mai multi bani din online la ora actuala. Citeam ca cele mai multe vanzari prin afiliati Amazon si eBay se fac prin pagini Facebook de nisa.
    Mai mult, Facebook a inceput curatarea conturilor de profil care nu au in spate o persoana si au o afacere, un partid politic (vezi sute de cazuri si la noi), etc.

  5. Mynsc says:

    Acu 2 ani, myspace-ul si Hi5 erau legea in Romania. Acuma daca nu esti pe Facebook e ca si cum n-ai exista. Peste cativa ani va veni altceva.

    Masele sunt extrem de sensibile la trenduri, la moda in general si nu e nevoie decat de un proiect nou care sa prinda ceva avant pentru a-i lua fata Facebook-ului . Diaspora de exemplu. Sau cine stie ce mai cloceste Google.

  6. Interesant ar fi de intuit ce anume va inlocui Facebook. Si sa ne facem toti cont acolo. 🙂

  7. Bogdan Pater says:

    Depinde ce mai apare. Daca nu mai apare ceva mai bun, va ajunge toata lumea pe FB. Daca apare ceva mai bun s-ar putea sa pateasca si FB-ul ca MySpace. :p

  8. Atat timp cat facebook se dezvolta dinamic si introduce elemente noi, e dificil ca o alta retea de socializare sa treaca peste facebook in urmatorii, poate, 5 ani.

Comentează