MANAFU*

Abonamente Evensys

Cateva idei pentru The Industry

Am gasit curajoasa ideea de a lansa o revista despre media si publicitate intr-o vreme in care multe publicatii lupta pentru supravietuire, iar cele de nisa migreaza spre online. E adevarat insa ca in acest moment nu mai exista (sper sa nu gresesc) nicio publicatie de profil la noi.

Am rasfoit pe Issuu.com primul numar al revistei The Industry, editata de Intact Media Group si coordonata de Iulian Comanescu. Il vedeti mai sus. Iata cateva idei care mi-au venit in minte dupa scurta mea “incursiune”:

  • Grafica este curata si placuta. Simt insa nevoie unor fotografii mai puternice (dimensiune, concept, paginare).
  • Cele trei pagini de deschidere, desi introduc frumos cititorul in revista, ar putea fi folosite mai bine, tinand cont ca revista nu are foarte multe pagini.
  • De altfel, in acest spatiu de 36 de pagini, e nevoie de gasirea unui echilibru optim in oferta de continut astfel incat sa aduca o consistenta multumitoare cititorului.
  • Stirile sunt o provocare. Cele mai multe sunt deja consumate online sau in alte publicatii. As incerca deci sa le regandesc menirea.
  • Ar trebui pastrat un echilibru intre subiectele despre media si cele despre advertising & marketing. In acest numar domina subiectele de media.
  • Oamenii din industrie sunt interesati mai mult de oameni. Cele mai multe subiecte si tendinte le sunt cunoscute deja din munca lor, dar vor fi mereu atrasi de ce a mai zis unul sau altul. As cauta deci sa pun in pagini mai multi oameni (cu poze).

Imi place revista si o voi citi in continuare. Ramane de vazut care va fi destinul ei pe o piata tulbure, care nu a reusit sa pastreze publicatii de gen cu ambitii mai mari, nici macar in mediul online ca ultima solutie de salvare de la extinctie.

6 comentarii

  1. zoso says:

    trebuie să ai ceva curaj să scrii de huffington post ca un exemplu de succes când 90% din site e seospam. curaj sau prostie.

    în rest, faliment in 6 luni, cu triada comanescu-ulmanu-măruţă.

  2. lunatecul says:

    da, asa da

  3. florin says:

    e o idee interesanta.

    dar ce as avea de comentat este ca arata cam bizar ca un grup de oameni din social media / online sa scoata … o revista.
    1. e destul de evident (dupa cum arata revista si dupa continut …) ca nu e punctul lor forte
    … dar e un inceput si e de apreciat pentru asta!
    2. te-ai astepta de la oameni de online sa scoata … site-uri.
    3. titlul revistei nu numai ca e “englezism”, dar e fsi oarte vag / general.

    in fine, succes.

Comentează