MANAFU*

Abonamente Evensys

Turist in Romania: Gîrda de Sus

M-am intors de la Gîrda de Sus cu doua intrebari: “Cum descopera cineva un loc din Romania?” si “De ce m-as duce pe un traseu montan?”. La a doua, mi-a raspuns deja Constantin “Ghizi” Gozman, calauza noastra pentru un weekend in Apuseni, intr-un post.  La prima, inca mai caut un raspuns, asa ca astept orice idei.

Gîrda de Sus este o comuna situata la 110 km de Alba Iulia si la vreo 6 – 10 ore de Bucuresti, dupa cum povesteam intr-un post anterior. Am ajuns acolo prentru un weekend via Groparu, in urma unui complot pus la cale de Teisanu, alaturi de o gasca simpatica de bloggeri. Cum am jurat cu totii ca tot ce spunem la Gîrda ramane acolo, nu voi dezvalui nimic din discutiile filosofice despre piata media, blogosfere locale, masini de bloggeri, puericultura si arta fotografica la care am participat.

Gîrda de Sus e formata din mai multe adunari de gospodarii, intre care se fac remarcate, fireste, pensiunile. Noi am fost cazati la pensiunea familiei Dobra, un cuplu foarte harnic si ospitalier. Am plecat de la ei cu amintirea placintelor coapte pe lespede si cu reteta pentru balmoș. Domnul Primar ne-a pregatit un pranz intr-o grota de langa Pestera lui Ionele, care ne-a adapostit tocmai bine de o ploaie cu gheata.

Daca va place muntele, nu va sperie drumul prin Romania, aveti in plan sa treceti prin Apuseni, treceti in defasurator si Gîrda de Sus. Serios, va recomanda un venetic lenes care a “tradat” toate activitatile frumoase pentru o conexiune wi-fi de la resedinta Dobra.

Au scris cu mai mult talent despre weekend-ul cu bloggeri Groparu, Hadean, Crivat.

4 comentarii

  1. Haotik says:

    trebuia sa-mi strici tu ziua cu filmuletul ala cu zapada 🙁

    nici nu mai am ce sa comentez,

  2. eftimie says:

    Promit ca nu zic mai departe ce ai zis sa fie secret deşi poate nu mai ţin minte.

  3. Deci e superb clipul! Dacă toate zonele frumoase din România ar avea așa filme…

  4. pfoaaii…ce superb ii acolo! ca un paradis 😀

Comentează