MANAFU*

Abonamente Evensys

Cat de departe fugi in 30 de secunde?

Dintr-un motiv care im scapa acum, puteam sa pariez ca Romania va da o aplicatie mobila pentru prevenirea cutremurelor. App&Go Mobile si IRSA (Institutul Roman de Seismologie Aplicata) au anuntat ieri serviciul de avertizare seismica printr-o aplicatie pentru Iphone.

Pe scurt, daca esti in Bucuresti, aplicatia te avertizeaza cu 30 de secunde inainte sa simti efectiv cutremurul. Daca locuiesti in Timisoara, ai la dispozitie un minut.

Serviciul de avertizare seismica se gaseste in App Store, sub denumirea de “Alerta Cutremur Vrancea” si functioneaza pe baza unui abonament lunar de 9,99 € sau a unui abonament anual de 99,99 €.

10 comentarii

  1. Dan Stativa says:

    Lol…tare rau aplicatia. Ce titlu bun ai ales. In 30 de secunde cred ca abia daca apuci sa te bagi sub o grinda 🙂 Poti sa ai proasta idee sa o iei cu liftu ca ai timp si sa te prinda in lift :))

  2. cabral says:

    Luand in calcul ca nu stau multi cu telefonul lipit de retina non-stop (sa nu spun ca daca mai si dormi…) iti dai seama ca-i useless.
    Iar pretul… ma scuzati, nu pe asta imi voi consuma gift cardurile de la Apple.

  3. Oana says:

    Eu stau la etajul 6…. aşa că indiferent dacă iau liftul sau scara…. tot nu ajung prea departe; şi vorba lui cabral: “nu stau multi cu telefonul lipit de retină non-stop”… 🙂

  4. adspedia says:

    Bine ca ne-am gasit fix noi, romanii, sa jecmanim romanii SI pe piata de mobile. Am citit despre ea chiar la lansare, idea e utila, costul ptr end-user si utilitatea (pe scari de bloc, sa cobori in miez de noapte poate, in 30 de secunde nu reusesc nici fortele speciale) e infima.
    Poate o retrag din store si mai lucreaza la concept.

  5. bogdan b says:

    @Dan Stativa: chiar crezi ca sta cineva sa astepte sa ii vina liftul cand primeste o atentionare de cutremur? 🙂

  6. Eu zic ca vor fi persoane care vor da banutii astia. Uite, anul viitor pe vremea asta, ii intreb pe baieti cat au scos! 🙂

  7. Dan C says:

    Au raspuns baietii de la trombon.ro destul de bine la intrebarea din titlu: http://bit.ly/rLD7I5

  8. Xborne says:

    IRSA nu este o institutie de stat oficiala e doar o simpla societate comerciala care nu specifica nicaieri ce autorizatii au pentru a emite astfel de alerte.
    Institutia oficiala care se ocupa de studierea fenomenelor seismologice este INFP (Institutul National pentru Fizica Pamantului).
    Spun asta deoarece de cate ori vad un SRL ca adopta denumiri din astea pompoase care aduc a institutii oficiale ma cuprinde asa un sentiment de SCAM. Poate aici nu e cazul mai ales ca oamenii daca imi aduc bine iminte au si niste brevete de inventii in spate.

  9. Mie mi se pare cam scump abonamentul, ar trebui sa fie 1 euro/luna

Comentează