MANAFU*

Abonamente Evensys

Facebook sustine o tabara de programare in Romania

Infoarena.ro, în parteneriat cu Facebook, organizează în premieră un eveniment dedicat apropierii fetelor de informatică şi programare. Girls Programming Camp este o tabără de pregătire de o săptămână, care va avea loc în perioada 30 octombrie – 5 noiembrie la Bucureşti, și le va oferi ocazia fetelor să își descopere pasiunea pentru IT.

Evenimentul vine ca un răspuns la problema generală a numărului scăzut de femei în industria IT și se adresează în special studentelor din primii ani de facultate şi elevelor de liceu. Scopul este dezvoltarea unei baze solide pe care participantele să își construiască apoi cariera și care să le asigure internship-uri, slujbe de succes sau rezultate deosebite la concursurile de programare.

Girls Programming Camp este o tabără de șase zile, încărcată cu prezentări, cursuri, discuţii deschise, exerciţii, dar şi multă distracţie. Cursurile vor fi susținute de olimpici medaliați la Olimpiadele internaționale de informatică, cu numeroase stagii de practică în companiile de prestigiu la activ.

Participarea în cadrul evenimentului este gratuită, Facebook dorind astfel să ofere șansa tinerelor să se dezvolte în direcția IT-ului si programării. Pentru a fi selectate, studentele și elevele interesate trebuie să treacă de o probă de calificare organizată pe Infoarena.ro.

4 comentarii

  1. Gioka says:

    Excelenta idee.Mi-ar place sa porneasca o campanie si pentru cei pasionati cu varste un pic mai mari,dar cu foarte mare pasiune si nu numai la Bucuresti.Haideti si pe la Timisoara:)

  2. whatafy says:

    Nu e chiar asa de simplu sa inveti fetele ce si cum despre pc. Credeti-ma ca stiu.

  3. D-petre says:

    Succes felelor! frumoasa initiativa

  4. Mulţumim pentru susţinere!

    Gioka, am fost chiar surprinşi să vedem atâta interes din partea celor care au terminat deja facultatea – am primit mesaje de la mai multă lume. Poate vom reuşi să facem ceva şi în direcţia asta pe viitor.
    Deocamdată, poate te consolează să-ţi spun că avem două participante şi din Timişoara :). Tabăra se ţine la Bucureşti, dar se adresează fetelor din toată ţara.

Comentează