MANAFU*

Abonamente Evensys

Intrebari pentru presa

Probabil pana la ora asta a facut deja turul comunitatii online stirea despre suspectarea lui Lee Wilkins ca fiind parte, alaturi de alte persoane, dintr-o grupare care insela societatile de asigurare. Suspectii declarau furate masini de lux pentru a incasa asigurarile. In fapt, masinile erau vandute in tari arabe. Cum comunicatul Politiei vorbeste doar de perchezitii si mandate de aducere, cred ca e mai bine sa asteptam un verdict clar in privinta lui Lee.

Am inceput sa urmaresc cazul dupa ce un jurnalist m-a sunat sa ma intrebe ce fel de om era, cat de bine l-am cunoscut, cati bani castiga si de ce nu i-au ajuns (si in cele din urma a facut ce a facut). Ce m-a mirat destul de mult a fost exacerbarea acestui caz. Cam toate stirile pe care le-am vazut puneau in titlul formulari de genul “Director la Vodafone” sau “Director la o companie de telefonie mobila”.

Lee a venit in Romania ca antreprenor acum vreo cinci ani (daca nu gresesc), a avut o retea de bloguri care a esuat, a creat CeeVee, un serviciu de CV-uri online, pe care l-a vandut apoi si a fost pentru scurt timp online manager intr-un departament de marketing al Vodafone. In niciun caz, nu a fost mare director (cum a lasat presa sa se inteleaga) si in niciun caz, nu mai era asociat cu compania de mai bine de 6-7 luni (plecase din februarie-martie).

Mai intreb atunci: “De ce nu se mai verifica informatiile?” si “Cum au ajuns cei din presa la concluzia ca e director intr-o companie?”. Nu mai vorbesc aici de dorinta lor de a gasi acel lucru care socheaza si vinde. Stirea era de fapt ca Politia “a declanşat o amplă acţiune ce vizează destructurarea unei grupări infracţionale”. Caci, la urma urmei, piata asta de marketing si comunicare e plina de directori si manageri.

Tags:

1 comentariu

  1. Doamne ajută să-mi recuperez de la el cîteva sute bune de euro, de cînd i-am sclavagit la Mykinda. Urît caracter are acest “antreprenor” britanico-român…

Comentează