MANAFU*

Abonamente Evensys

O las pe Siri sa mai astepte

Probabil cea mai mare curiozitate legata de iPhone 4S este pentru multi Siri. Asistentul virtual care iti gaseste ce ai nevoie in telefon si mai ales in afara lui, activeaza functiile mobilului si chiar face putina conversatie.

Dupa prima experienta cu Siri, o fosta aplicatie pentru iOS integrata acum by default in iPhone, pot spune ca mai avem ceva vreme de asteptat pana o voi / vom folosi. Fiind creata doar pentru cateva limbi straine in acest moment (engleza, germana, franceza), aplicatia da batai de cap celor care vor totusi sa o foloseasca si nu au un accent foarte bun si o voce foarte clara.

Ideea de a folosi aceasta aplicatie vine din dorinta de a avea acces rapid la ceva: informatii, functii, raspunsuri, actiuni. Daca nu vorbesti foarte bine engleza (nu am incercat in alta limba), Siri e inutila, ba chiar enervanta. E mai usor sa scrii pe Google ce cauti, sa iti notezi un reminder, sa apesi un buton sau ecranul de cateva ori.

I-am cerut lui Siri trei lucruri:

  • sa apeleze pe cineva / a sunat pe altcineva din agenda
  • sa declanseze camera foto (“take picture“) / mi-a dat in schimb “bake pizza
  • sa raspunda la o intrebare fara mare sens, asa de fun (“who’s the most famous blogger in Romania?“) / mi-a raspuns “who’s the most famous brother of Manea?”

Sunt convins ca pot primi unele raspunsuri si sa activez vocal cateva functii, insa cred ca aceasta tehnologie va avea sens doar cand va putea fi folosita foarte usor. Pana atunci, o puteti folosi mai mult pentru distractie.

Comentam ieri pe un blog ca Apple va pune accent de acum inainte pe integrarea multor aplicatii pentru crearea unei experiente cat mai complexe cu terminalele lor. Va fi o cale sa inoveze, chiar daca tehnologiile exista deja, si de a crea noi nevoi sau a raspunde altora deja existente.

Siri este acum o incercare foarte frumoasa care va fi recunoscuta peste cativa ani drept precursor pentru the next big thing in technology.

11 comentarii

  1. Eu sunt curios cum ti se pare trecerea de la iPhone 3GS la iPhone 4S. Te-a dat pe spate sau inca nu ai apucat sa te dumiresti?

  2. Haotik says:

    Aia cu sunatul am testat-o si eu pe un telefon cu Windows Mobile 5.0 acum cativa ani. Am zis Call Dana si el a facut Call Police. De nu stiam cum sa mai inchid mai repede telefonul. Asta a avut ca efect stoparea imediata de teste in directia asta :))

  3. Bobby Voicu says:

    Eu zic ca ai tu accentul prost :)) 😛

  4. Da, mah, nu ma laud cu el. Doar ca nu trebuie sa imi strofoc vocea cand am nevoie de Siri. Se presupune ca e utila in momente ‘de viteza’, cand nu poti butona clasic. In plus, daca ai zgomot de fond chiar si cu accent nativ poti da gres.

    Oricum, e tare ca au scos in fata aplicatia. Sa vezi acum bataie pe partea asta!

  5. Nu sunt strain de iPhone 4 deci nu a fost o trecere WOW!

    Probabil dupa o utilizare mai lunga o sa ii apreciez viteza si camera foto. In special camera.

  6. Ursică says:

    Cât timp garantează asistentul virtual conversaţia? Asta ca să ştiu dacă am să mă plictisesc….În rest, ce să zic, mi se pare cam şuchit. Dacă am să comand oase, parcă văd că mi-l dă pe Băse! Şi asta nu-i de glumă! Că eu sunt cu blăniţă….

  7. StiluRilu says:

    cred ca era mai interesant sa se numeasca Steve si eventual sa foloseasca si vocea acestuia fara sa cad in penibil.

  8. Cineva a spus recent, si poate nu este singura persoana din univers (nici nu imi aduc aminte cine, citim toti atat de multe surse), ca IPhone 4S este de fapt un pretext pentru Siri. Si ca asta este cea mai importanta gaselnita cu care vine in piata.Cum s-a spus mai sus, probabil este deschiderea pentru the next big thing. Doua observatii: am identificat cu interes, inca de la Windows Vista (probabil o fi fost posibil inca de la Windows XP), aplicatiile ce iti permit sa faci tot felul de lucruri daca ai fi un Stephen Hawking. Sa pui in miscare SO doar din voce. Dar iti trebuie ceva resurse hardware. Asa ca directia este ok, insa mai este de lucrat. Mie mi-a placut aceasta democratizare a softului, catre cel mai mic numitor comun: utilizatorul care are altceva de facut cu mainile sau nu le are. Cealalta observatie este legata intr-adevar de captarea si identificarea sunetelor, precum si combinare lor in secvente sonore logice, cuplate cu lansarea in executie de aplicatii. Si ma intreb, pentru ce fel de engleza este Siri pregatit? Ca daca este sa vorbeasca englezii pe care ii stim noi, de nu vorbesc majoritatea “engleza literara”, chiar avem o problema, amuzanta chiar. Sper sa nu ma insel asupra diagnosticului.

  9. P3tty says:

    Dupa raspunsurile date la ultimele 2 intrebari tind sa cred ca Siri e blonda din bancurile(bine inteles) cu blonde:P:))

  10. la top gear am vazut o problema similara , prezentatorul incerca sa sune pe cineva din memoria telefonului masini , pana la urma a renuntat , si domnu prezentator era englez sadea …deci nu cred ca e neaparat sa stii limba , e important sa te inteleaga programul

  11. costy says:

    Aş dori să ştiu dacă poate fi folosit SIRI şi fără accesul la internet. De ex. pentru a suna o persoană sau pentru reminder.

Comentează