MANAFU*

Starea natiunii in retelele sociale

Un noua studiu al Daedalus Millward Brown, in spatiul retelelor sociale, ne spune ca Facebook devine un lider autoritar in Romania pe fondul scaderii puternice a utilizarii Hi5. In medie o persoana este conectata la doua retele sociale, insa patru din cinci persoane utilizeaza Facebook ca si retea principala de socializare.

O persoana intra in medie de 3,5 ori pe zi pe Facebook timp de 23 de zile pe luna. Durata medie a unei sesiuni este de 66 de minute, iar durata medie petrecuta zilnic pe Facebook este de aproape 4 ore.

Cele mai multe persoane intra pe retelele sociale intre orele 20:00 si 22:00. Exista insa nuante si diferentieri vizibile in ceea ce priveste orele favorite intre diversele categorii de varsta si ocupatii socio-profesionale

Numarul mediu de contacte este in scadere in toate retelele sociale, sugerand o crestere a selectivitatii utilizatorilor in ultimul an.

53,4% dintre angajatii care utilizeaza retelele sociale, o fac in timpul serviciului in timp ce 59.6% dintre elevii/studentii care utilizeaza retelele sociale, o fac in timpul scolii.

34,4% din persoane intra pe retelele sociale in special de pe telefonul mobil, in timp ce 21,3% din utilizatori se conecteaza la retelele sociale cand sunt pe drum.

Comentează