MANAFU*

Abonamente Evensys

Starea natiunii in retelele sociale

Un noua studiu al Daedalus Millward Brown, in spatiul retelelor sociale, ne spune ca Facebook devine un lider autoritar in Romania pe fondul scaderii puternice a utilizarii Hi5. In medie o persoana este conectata la doua retele sociale, insa patru din cinci persoane utilizeaza Facebook ca si retea principala de socializare.

O persoana intra in medie de 3,5 ori pe zi pe Facebook timp de 23 de zile pe luna. Durata medie a unei sesiuni este de 66 de minute, iar durata medie petrecuta zilnic pe Facebook este de aproape 4 ore.

Cele mai multe persoane intra pe retelele sociale intre orele 20:00 si 22:00. Exista insa nuante si diferentieri vizibile in ceea ce priveste orele favorite intre diversele categorii de varsta si ocupatii socio-profesionale

Numarul mediu de contacte este in scadere in toate retelele sociale, sugerand o crestere a selectivitatii utilizatorilor in ultimul an.

53,4% dintre angajatii care utilizeaza retelele sociale, o fac in timpul serviciului in timp ce 59.6% dintre elevii/studentii care utilizeaza retelele sociale, o fac in timpul scolii.

34,4% din persoane intra pe retelele sociale in special de pe telefonul mobil, in timp ce 21,3% din utilizatori se conecteaza la retelele sociale cand sunt pe drum.

Comentează