MANAFU*

Abonamente Evensys

Tu ai cauta un job prin social media?

Un studiu recent spune ca 43% dintre londonezi isi cauta un job in social media. Mi se pare un procent interesant de mare, asa ca m-am gandit sa pornesc si eu un mic sondaj online pe o tema similara, la care va invit sa raspundeti. Mergem ipotetic, caci nu toata lumea cauta un job in acest moment.

Te invit asadar sa completezi Job Search Survey.

11 comentarii

  1. Da, eu am facut acest experiment si rezultatele sunt interesante. Poti primi propuneri la care nu ajungi prin site-urile de job-uri….

  2. bogdan says:

    Sincer, nu cred. E o expunere prea mare.

    Am o retea de contacte destul de buna ca sa pot ajunge la un rezultat satisfacator pentru ambele parti destul de repede.

    Am primit in schimb invitatii spre o cunoastere reciproca prin LinkedIn.

  3. Maria says:

    da, eu as fi interesata de un asemenea job. ceea ce este dificil in acest domeniu este ca nu te poti specializa inca in social media asa cum o poti face in metode de marketing traditional, precum cele de care beneficiezi aici: http://www.traininguri.ro/ro/cat/cursuri-open/curs-marketing-aplicat/. insa as fi foarte incantata de un asemenea job, caci acest domeniu este intr-o continua expansiune.

  4. pietricel says:

    eu sunt intr-o cautare permanenta si mi-am gasit in urma cu doi ani un job in social media, prin social-media:)

  5. In functie de contactele care le ai, in functie de interesele pe care le prezinti si in functie de ce imagine online ti-ai creat ai sanse mare sa iti gasesti un job. La fel de bine poti primi oferte de job-uri, fara sa fii in cautare. Consider ca e mult mai ok sa iti cauti job-uri folosindu-te de lucruri care te definesc mai bine, decat un simplu cv. E mult mai personala toata treaba cu Social Media. Plus ca majoritatea candidatilor din RO merg pe ideea : nu stiu, invat. Asa un HR-ist il poate “urmari” cat de cat si isi face o imagine mai buna daca ar fi sau nu potrivit postului respectiv.

  6. iulianj says:

    Da, am cautat si caut in continuare. Pentru domenii “mai speciale”, cum e in cazul meu cred ca e printre solutiile care dau cele mai bune rezultate. Sunt inscris in grupurile de profil pe LinkedIn, comentez in discutiile ce apar si incerc sa ma fac remarcat. Sunt in retelele unor recrutori internationali si asta ajuta in momentul in care vrei sa iti schimbi job-ul.

  7. roxani says:

    Tre’ sa fii nebun sa cauti un job in social media pe site-uri de joburi.. Asta daca ai idee ce este social media, bineinteles.

  8. survey-ul nu e despre job-uri in social media!

  9. Gramaticaaa says:

    Contactele PE CARE le ai te vor băga în seamă dacă şi vorbeşti corect.

  10. Daniela says:

    functioneaza doar pentru o anumita categorie de job-uri , gen celor in online, comunicare, publicitate… Intr-o banca sunt sigura ca nu se uita nici un HR la ce se intampla pe social media cu respectiva persoana

  11. […] intermediul său am început să merg pe la diverse evenimente (și vreau să-i mulțumesc lui Manafu pentru votul de încredere), să cunosc oameni și în timp să îmi clădesc brandul personal. […]

Comentează