MANAFU*

Abonamente Evensys

Kindle Fire: M-am jucat putin cu focul


Spuneam si pe Facebook aseara ca de fiecare data cand am un gadget nou, se intampla sa fiu foarte ocupat si nu gasesc niciodata timp destul sa il testez cum trebuie si sa scriu apoi pe blog. La fel se intampla acum si cu Kindle Fire, prima tableta lansata de Amazon, ce completeaza gama sa de ereader-e.

Cum am totusi ocazia sa tin in maini primul Kindle Fire din Romania, de la evoMAG, am zis sa impartasesc totusi cateva impresii avute la primul contact cu acest mult asteptat gadget, creditat si cu cele mai mari sanse sa devina in viitor un competitor real pentru iPad.

Unboxing
Cutia produsului nu e deloc spectaculoasa asa cum probabil multi ar fi crezut. Acelasi carton de colet, modelat la o dimensiune un pic cam mare fata de cea a gadget-ului in sine. Probabil pentru a-l proteja in timpul transportului. In cutie am gasit doar un incarcator cu micro-USB. Cablul pentru transferul de date se vinde separat. Ar fi fost mai bun totusi un incarcator cu cablu detasabil, asa cum vedem la produsele Apple sau la alte Kindle anterioare. Dar am deja unul, deci sunt OK.

Prima impresie
La primul contact, Kindle Fire mi s-a parut cumva prea gros si cam greu. Este destul de robust, carcasa posterioara fiind protejata de un strat cauciucat, iar ecranul pare foarte rezistent. Mi-as fi dorit insa mai mult un gadget mai mai subtire, chiar daca era si mai fragil. Dar banuiesc ca Amazon a gandit ca multi vor manipula obiectul de multe ori fara prea multa atentie. Nu recomand sa il aruncati ca pe o carte pe o masa de sticla.

Pentru inceput, ti se cere sa te conectezi la o retea wireless, apoi sa te conectezi la contul tau de pe Amazon. Urmeaza un update la software cu ce mai au ei nou si o sincronizare cu ce ai tu in cont. Dureaza cateva minute bune.

Ce mi-a placut
E ceva special la Kindle Fire care te atrage in momentul in care il deschizi. Interfata e foarte placuta, iar home screen-ul nu iti arata deja clasicele colectii de icons pentru aplicatii.  Primesti un mix de carti si aplicatii, iar pe un meniu orizontal navighezi prin mai multe categorii de continut. Browser-ul e chiar bun. Arata bine, se misca destul de rapid. Si a fost prima data cand am apreciat o tableta cu ecran de 7 inch. E important sa il poti tine usor intr-o mana.

Ce nu mi-a placut
Butonul de start este plasat pe latura de jos. Mi s-a intamplat deja de cateva ori sa il ating accidental si sa fiu intrebat: “Do you want to shut down your Kindle?”. In cele din urma, am intors invers tableta si mi-am vazut de treaba.

Sunt multe lucruri frumoase de descoperit la Kindle Fire, iar eu inca nu am reusit sa vad si sa inteleg intreaga filosofie din spatele sau.

8 comentarii

  1. Sa stapanesti sanatos noul ereader !! Felicitari pentru noua achizitie . Cred ca m-ai convins sa imi fac un cont la Amazon .

  2. ctl says:

    Chiar avem de gand sa mi-o cumpar cand am vazut lansarea si mai ales pretul initial pentru o tableta care nu e chinezeasca, dar ca toate de la noi aduse din state, pretul s-a dublat. Trist.

  3. Bogdan says:

    Nu uita ca vine din State 🙂

  4. Bogdan says:

    Daca Kindle Fire e pe principiul unei tablete, atunci ma multumesc cu Kindle-ul meu cu taste. Tehnologia e-Ink nu oboseste ochii si eu folosesc Kindle-ul numai pentru citit.

  5. Vlad says:

    Merge sa cumperi aplicatii pentru el de pe Amazon Appstore din Romania?

  6. Marian says:

    Nu faci un review video pentru BookNote.ro? 😀

  7. […] scris și Cristi Manafu alte detalii și opinii aici și […]

  8. carmen says:

    Am avut ocazia sa-l testez si eu. Pot sa spun ca se diferentiaza cumva prin functionalitati de produsele consacrate.

Comentează