MANAFU*

Abonamente Evensys

Caut recomandari pentru schi in Austria

Am decis sa nu mai aman plecarea la schi in Austria. Incerc de cativa ani sa ma apuc de schi, insa mereu am gasit o scuza inainte de a finaliza. Acum sunt hotarat sa invat. Caut un loc bun pentru incepatori, cu conditii bune de cazare si cat mai aproape de un aeroport. Ma gandesc sa plec la final de ianuarie.

Am intrebat deja pe Twitter si am primit cateva sugestii de site-uri (Oetzal, Bergfex, Zillertal,  Austria Ski Resorts, Skiamade, Redescopera Austria) si aplicatii (iSKI Austria) ce ofera tot felul de informatii. Intreb insa si pe blog: Ce locuri recomandati pentru un incepator in Austria?

5 comentarii

  1. alex says:

    Sincer eu ti-as recomanda Franta, este aeroport la Grenoble iar acolo ai zeci de statiuni in care poti sa mergi. Cam toate au zone speciale pentru incepatori. Alps D’huez este numai buna. Noi am avut anul trecut prieteni care nu stiau sa schieze si dupa o saptamana au invatat.
    Preturile (fara drum si fara cheltuila) au fost de 235 euro skipass si cazare pt 6 zile.

    Deci Bucuresti – Grenoble sau Lyon si de acolo e ai la 2 pasi vreo 20 de statiuni

  2. Îți recomand Gries im Sellrain, un sătuc cu 2 pârtii. Poți învăța pe acestea (sunt de nivel foarte începător și începător). Eu aici am învățat să schiez (autodidact). La o aruncătură de băț ai super pârtiile de la Axamer Lizum (unde există ski school). Pentru varianta asta este relativ apoape aeroportul din Innsbruck.

    Desigur, poți învăța pe (aproape) orice pârtie în Austria. Depinde și ce altceva vrei să mai faci (dacă mergi cu familia, etc).

    Spor și succes!

  3. Elveția mai bine decât Franța, Franța mai bine decât Austria. Dar și mai important: uită-te după stratul de zăpadă din stațiunile vizate, e o problemă serioasă cu precipitațiile în ianuarie în ultimii ani! Practic iarna s-a mutat 2 luni (acum este februarie-aprilie). Știu, sună a sfârșitul lumii… dar e adevărat.

    Dacă vrei Austria îți propun Zillertal: nu este doar o stațiune, sunt peste 12 stațiuni în zona respectivă și sute de pârtii pe vreo 4 versanți de munte (dificultăți de la cele albastre până la cele negre – foarte grele).

  4. Valentin Oeru says:

    Mergi oriunde in Tyrol dar neaparat ia- ti instructor. Eu te-am invitat cu noi dar nu ai raspuns… Plecam pe 4 la st Anton mai am 2 locuri in masina de la munchen…

  5. Haotik says:

    Hai in austria pe 4 feb, o saptamana, e o pensiune draguta, si daca lasi skiuri si iei placa te invat eu cum sa te dai :))

Comentează