MANAFU*

Abonamente Evensys

Un mic pas inainte pentru industria auto

Mercedes va dezvalui la CES (Victor, poate ne relatezi de la fata locului!) o interfata proprie pentru Facebook, adaptata sofatului si tinand cont de faptul ca utilizatorul este in miscare.

Mi se pare o idee interesanta sa modifici media in functie de suport. Cunoastem deja foarte bine adaptarea mass-media la Internet (calculatoare) si mai apoi la dispozitivele mobile. In lumea social media, vorbim si de o adaptare la nivel de aplicatii versus suport web.

Eu tot astept ca industria auto sa faca pasi un pic mai mari spre tehnologia de consum de astazi si fata de nevoile noastre de comunicare curente. Ford a fost un pionier, acum Mercedes face un statement puternic si au mai fost si altii cu lucruri punctuale. Simt totusi ca se poate avansa un pic mai repede. Voi ce credeti?

5 comentarii

  1. George says:

    Mie mi se pare că online-ul pe roți ar merita să fie spart în 2 chestiuni clare: ce e pentru șofer (lucruri legate de trasee, în principal, plus convorbiri și muzică) și ce e pentru pasageri. Pentru pasageri, deja există tabletele, nu?

    Pentru șofer nu prea văd rostul și, cu atât mai mult, siguranța a orice care nu are legătură cu activitatea prestată (stânga, dreapta, evită Ștefan cel Mare că a trecut Mircea Lucescu pe acolo) sau cu ceva ce poate fi gestionat rapid și printr-un buton mare (răspunzi la apeluri, schimbi muzica).

    Poate sunt eu mai temător, dar nu văd siguranța în citirea de statusuri și share-uri pe autostradă sau în intersecție.

  2. Iulian says:

    Un pas in directia asta au facut cei de la Mini Cooper prin lansarea Mini Connected.

    iPhone-ul sta conectat undeava in cotiera si printr-o aplicatie gratuita interactioneaza cu bordul (computerul), unde avem activitatea retelelor sociale, feed-uri RSS etc. Cand nu esti in masina, aplicatia iti permite sa vezi cati litri de benzina mai ai si cati kilometri poti face si sunt mai multe optiuni.

    Mai multe despre MINI Connected in clipul asta:

  3. Buna ideea cu impartirea. Eu insa ca sofer mi-as dori sa am ceva facilitati! Si poate prin sistem audio decat prin cel video.

  4. Cum spuneai tu, un pas mic. Dar interesant. Nu imi dau seama insa daca viitorul tehnologiei in masina va fi legat de computerul de bord sau de smartphone-ul din buzunar.

  5. George says:

    Când dădeam exemplele de funcții pentru șofer (indicații rutiere, apeluri sau muzică) mă gândeam la funcții care să implice aplicații online: Skype integrat cu bluetooth-ul din mașină, Pandora/Spotify/etc. pe sistemul audio, indicații rutiere de pe vreun serviciu crowdsourced.

    Am o problemă, însă, în a vedea siguranța în servicii care necesită manualitate mai mare.

Comentează