MANAFU*

Abonamente Evensys

Cum va arata telecomanda viitorului

Am inca pe wishlist telecomanda Magic Motion pentru televizorul meu LG. Mi-ar prinde bine daca as incepe sa accesez retelele sociale si aplicatiile “instalate” in televizor. Si desi este spectaculoasa fata de traditionala telecomanda, mi se par si mai spectaculoase noile idei in domeniu.

LG aratat la CES 2012, in urma cu o luna, cum a integrat activarea vocala in linia sa Smart TV. Totusi “telecomanda vocala” este utilizata doar pentru “scris” si accesarea retelelor sociale. Inca “nu stie” sa schimbe canalele sau sa dea volumul mai tare. Samsung adauga vocii si recunoasterea faciala si a gesturilor. Practic, in viitorul apropiat, bucata de plastic cu butoane va deveni inutila. Adaug aici aplicatiile pentru smartphones care pot inlocui deja telecomanda. Tot de la LG si Samsung.

Eu abia astept implementarea acestor tehnologii. M-am cam saturat sa tot caut telecomanda pe sub si prin canapea sau sa o aud cum loveste sec parchetul, cand mi-e linistea mai draga.

2 comentarii

  1. Șerban says:

    Nu văd cum se poate materializa tehnologia asta, cel puțin în următorii 2-3 ani. Comanda vocală este (încă) slab dezvoltată, din punctul meu de vedere, în toate dispozitivele unde a fost ea implementată. Un bun exemplu este Siri. Pun pariu că nu știe unde se găsește șaorma în București! 🙂

    Iar în ce privește „gestures”, nu mi-aș lăsa contul online la dispoziția acestei tehnologii. N-ai de unde să știi cum dă el clic pe BUY THIS CASTLE. :))

  2. Telecomanda viitorului va fi o aplicatie instalata pe telefonul tau.

Comentează