MANAFU*

Abonamente Evensys

uCoz ataca piata de blogging din Romania

uCoz este un website builder lansat in Rusia si prezent in Romania din iulie 2011. Poate fi o platforma de blogging, un instrument online pentru crearea unui website gratuit sau chiar o solutie de e-commerce. Romanii au creat pana acum peste 16.000 de site-uri, ce genereaza lunar in jur de 20.000.000 de afisari si atrag 1.500.000 milioane de vizitatori.

La sfarsitul lunii ianuarie, uCoz a cumparat platforma de blogging HaiPa, adaugand astfel alte 3.000 de site-uri retelei. Lucian Avădăni, project manager pe Romania, spune ca exista planuri ambitioase de crestere pe plan local, concurenta lor principala fiind cele doua mari platforme internationale: WordPress si Blogger.

5 comentarii

  1. Alin Vlad says:

    E prima oara cand aud de ei. Interesant.

  2. Sorin Neagu says:

    felicitari maxime lu’ nea @haipa 😀

  3. Stiri Video says:

    Nu stiu de unde ai tu aceste date dar de 2 saptamani sunt in scadere drastica. Mai exact de cand au introdus reclamele ETARGHET………….

  4. Le am de la ei. O sa cer un update. Dar tu pe ce te bazezi cand spui ca au scazut?

  5. Update| Intr-adevar, de aproximativ o luna a aparut o descrestere a traficului de aprox 20%. Unii au decis sa nu mai viziteze site-urile din sistem, iar multi utilizatori au achizitionat pachete premium de 3.09$ sau 5.45$/luna pentru a elimina banner-ul publicitar din partea superioara. Scaderea este normala din doua motive principale:

    1. Pe unii utilizatori/vizitatori ii pot deranja reclamele de tip Leaderboard. Insa, atata timp cat este un serviciu gratuit deosebit de puternic ca functionalitati, trebuie sa-l accepte, pentru ca este o sursa de monetizare pentru uCoz. 3 ani de zile uCoz nu a afisat reclame pe site-urile utilizatorilor iar monetizarea nu a existat din acest motiv.
    2. Traficul majoritatii website-urilor tinde sa aiba o usoara scadere odata cu inceputul primaverii, din considerente climatice.

    Lucrurile isi vor revenit la normal, acum suntem in cautarea unui sistem optim care sa satisfaca atat nevoile de monetizare ale companiei, utilizatorii si vizitatorii site-urilor acestora.

Comentează